• 19/05/2024

Maakster van het beeld, Julie Lauwereys, tussen buurtbewoners

Inwijding kapel Pallaaraard in Vorselaar

Vorselaar – Met het project ‘Ons Buurtverhaal’ ging Erfgoedcel Kempens Karakter in het najaar van 2022 op zoek naar de verhalen van de buurt(bewoners) in de omgeving van de Pallaaraard in Vorselaar én vond ze ook.

 

Het verhaal van de kapel van Pallaaraard gaat exact 100 jaar terug en leeft tot op de dag van vandaag bij de buren in de omliggende straten.

De kapel werd in 1923 gebouwd door ‘Franneke van de Vel’ ter ere van zijn overleden zoon. Het gebouwtje is, door de jaren heen, meerdere malen betrokken geweest bij ongevallen… tot het in 2019 een laatste keer omver werd gereden.

Het gemeentebestuur van Vorselaar liet de kapel volledig terug opbouwen.

 

Het oorspronkelijke Mariabeeld is wellicht vernield en de kapel stond leeg. Maar daar brengt het kersverse buurtcomité nu verandering in.

Buurtambassadeur en artistiek talent, Julie Lauwereys, maakte een ontwerp op basis van tekeningen van buurtkinderen.

 

Op 15 augustus werd de hele buurt uitgenodigd op het ‘Welkomstfeest van Maria’, met o.a. een plechtige inwijding door pastoor Steenackers, en op Maria gebaseerde muziek door enkele buurtbewoners. Oudste inwoonster van de buurt Maria, had een hele hoop wafels gebakken die gretig genuttigd werden.

 

 

Foto’s: Adrie de KOK

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten