• 02/10/2023

Interactieve infomarkt rond bijen in Harmoniepark, fitfestival in Park Sorghvliedt

ANTWERPEN – Tijdens de Week van de Bij (nog tot zondag 4 juni) worden bijen in de bloemetjes gezet. Het is een week boordevol positieve acties rond bijen en het leefmilieu. Op woensdag 31 mei organiseert district Antwerpen een interactieve infomarkt in het Harmoniepark. Er zijn bijzondere activiteiten voor jong en oud.

Tom Van den Borne (Groen), districtsschepen voor leefmilieu en groenvoorziening & parken: ‘In district Antwerpen ijveren we elk jaar mee voor het welzijn van de bij. Ontdek in het Harmoniepark op een leuke manier wat je kan doen voor het behoud van de bijen. Als districtsbestuur waken we er zelf ook over om veel bijenvriendelijke beplanting aan te planten en zetten we bewust in op extensief maaibeheer. Via onze vergroeningsactie Buurt in bloei sporen we onze inwoners trouwens ook aan om met onze hulp hun straat of gevel gratis te vergroenen. Want meer groen zorgt voor meer bijen.’

Je kan tussen 14 en 16 uur gratis terecht aan het grasveld voor het Harmoniegebouw bij een infostandje van Natuurpunt. Stel er al jouw vragen over bijen en bijenvriendelijke planten. Houthart helpt je een knus bijenhuisje te maken met hout en bamboe. Men toont de film ‘Pollinator Park’, educatieve film met VR-bril. Zet een VR-bril op zoem naar hartenlust door virtual reality en er is een workshop zaadbommen maken. Je kan doorlopend genieten van bio appeltjes en appelsap.

Vorig jaar zakten meer dan 130 sportieve 55-plussers af naar park Sorghvliedt om tijdens de eerste editie van het Hobokens Fitfestival te genieten van een sportief aanbod op maat. Op dinsdag 6 juni is er vanaf 14 uur een tweede editie op dezelfde locatie. De meest succesvolle initiaties worden dit jaar aangevuld met enkele nieuwigheden. Deelnemers stellen zelf hun namiddag- en/of avondprogramma samen.

Het district wil met deze seniorensportdag 55-plussers stimuleren om sportief te worden of te blijven maar ook om nieuwe mensen te leren kennen. Want samen gaan wandelen, sporten of op uitstap gaan is toch fijner dan alleen. Deelnemers kunnen kiezen uit een waaier aan gratis initiaties gebracht door Hobokense sportclubs. Voor de meeste sporten moet er ingeschreven worden. Toch zijn er nog een aantal activiteiten zoals begeleide fietstochten, Nordic Walking en een fotozoektocht waarvoor dit niet hoeft. Bij een beweegcoach kan er ook een gratis evenwichtsscan afgenomen worden.

Overdag starten er activiteiten om 14, 15 en 16 uur. ‘s Avonds zijn er twee blokken waarvoor kan ingeschreven worden: om 19 en 20 uur. Inschrijven kan nog tot maandag 5 juni .

Carine Leys (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘De succesnummers van vorig jaar blijven behouden en zijn aangevuld met nieuwe activiteiten zoals Wii, een hondenwandeling, een fotozoektocht, Jive/Swing en wandelvoetbal. Heel het sportgebeuren speelt zich af in en rond kasteel Sorghvliedt. Ik wil vooral ook de deelnemende sportverenigingen bedanken om te tonen wat ze in petto hebben. Er valt heel wat te ontdekken.’

Carolyn Krekels (CD&V), districtsschepen voor senioren: ‘Deze dag is er voor senioren om elkaar te ontmoeten, sporten op maat uit te proberen en vooral te (her)ontdekken hoe leuk bewegen kan zijn. Daarnaast zetten we ook graag een gezonde levensstijl in de kijker. Aan de centrale infostand kunnen de deelnemers zelf een informatiepakket samenstellen vol interessante flyers rond gezonde voeding, valpreventie en het versterken van spierkracht.’ Info: www.hobokensfitfestival.be. (EM / Foto District Hoboken)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten