• 09/12/2023

Inschrijven voor krokusactiviteiten in Mol, Tuinrangers geven advies

MOL – Op donderdag 5 januari starten de inschrijvingen voor de sportactiviteiten voor kinderen en volwassenen (voorjaar) en de Grabbelpasactiviteiten krokusvakantie van de dienst jeugd en sport in Mol. Vanaf 18 uur kan je zowel online als ter plaatse inschrijven. Info over de inschrijvingen en het aanbod vind je in de brochures ‘sport- en Grabbelpasactiviteiten voor kinderen – voorjaar 2023’ en ‘sportactiviteiten voor volwassenen – voorjaar 2023’, te downloaden via www.gemeentemol.be/sport.

Om online in te schrijven heb je een wachtwoord en gebruikersnaam nodig. Deelnemers die al geregistreerd zijn in het inschrijvingsprogramma – door bijvoorbeeld deel te nemen aan een sportactiviteit van de vorige lessenreeksen of aan Grabbelpas – kunnen hetzelfde wachtwoord gebruiken. Heb je dit nog niet? Surf dan naar www.gemeentemol.be/sport > online inschrijven sportactiviteiten, en meld je aan als nieuwe gebruiker.

Schrijf je online in? Hou dan je bankkaart bij de hand, want je moet onmiddellijk online betalen. Surf naar www.gemeentemol.be/sport. Ga (links) naar ‘populair’ > ‘online inschrijven sportactiviteiten’. Zo kom je in de webshop terecht. Je vindt er ook een uitgebreide handleiding.

Inschrijven ter plaatse kan op het onthaal van de dienst jeugd en sport (links in de sporthal), Rode-Kruislaan 20 op donderdag 5 januari tussen 18 en 20 uur (maak vooraf een afspraak via 014 33 05 10 of sportactiviteiten@gemeentemol.be), op maandag tussen 9 en 12 uur (zonder afspraak), op woensdag tussen 13.30 uur en 16 uur of na telefonische afspraak.

De vrijwilligers van het Tuinrangersteam doen het goed. Dankzij hen komt de gemeente Mol als heel goede leerling uit de eerste fase. Na bijna één jaar noteerde men al 190 aanvragen voor een tuinsafari. Tijdens een tuinsafari geeft de Tuinranger je advies op maat om je tuin biodiverser en klimaatrobuuster te maken. Ga samen met een Tuinranger in je eigen tuin op verkenning en bespreek welke planten er passen. Kan jij ook wel wat tips en advies gebruiken? Vraag dan een gratis tuinsafari aan via www.tuinrangers.be. De Tuinranger contacteert je om een afspraak te maken. Daarna kan je zelf aan de slag.

Wist je trouwens dat het najaar de ideale periode is om struiken, hagen en bomen aan te planten? Weet je niet goed welke planten of bomen geschikt zijn voor je tuin? Maak dan een afspraak met een Tuinranger of kom eens langs in de Ecodemotuin in Mariëndal. Je kan er terecht van 1 maart tot 8 april en van 1 september tot 1 november op zaterdagvoormiddag tussen 9.30 uur en 12 uur en van 14 april tot eind augustus op vrijdagavond vanaf 19 uur.

Digiknop heeft weer heel wat boeiends in petto voor 2023. In januari starten de betalende cursussen zoals ‘start to smartphone’, ‘werken met mappen’ of ‘starten met internet’. Inschrijven is verplicht voor deze activiteiten en doe je via info@digiknop.be. Je kan ook gratis op consultatie bij de computerdokter of naar een vrij oefenmoment gaan. De vrijwilligers van Digiknop staan altijd voor je klaar. De cursussen vinden plaats in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Alle info via https://digiknop.be/. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten