• 16/07/2024

Inleefreis naar Molse zusterstad Santo Tomás in Nicaragua

MOL – Op maandag 8 juli vertrok eindelijk weer een delegatie op inleefreis naar onze zusterstad Santo Tomás in Nicaragua. De laatste inleefreis dateert van 2018. In 2021 stond een inleefreis gepland, maar corona besliste hier anders over. Maar nu is het eindelijk zover. De deelnemers, jongeren en volwassenen, bezoeken er de stedenbandprojecten, maar laten zich ook verrassen door de toeristische troeven van Nicaragua.


De inleefreizigers reizen door Nicaragua. Samen met Nicaraguaanse leeftijdsgenoten verblijven ze enkele dagen in de buurt van de hoofdstad Managua waar toerisme gekoppeld wordt aan sociale projectbezoeken. Het straatkinderenproject Inhijambia krijgt hierbij extra aandacht. Het grootste deel van de tijd verblijven ze in gastgezinnen in Santo Tomás. Dan is er ruimte voor bezoeken aan Molse projecten en kennismaken met het leven zoals het is in Nicaragua, zowel voor Nicaraguanen uit de middenklasse, als Tomasinos die in extreme armoede leven.

Er nemen 20 leerlingen en 4 leerkrachten deel uit de Molse scholen: GO! Campus Het Spoor, Rozenberg, SJB-College, TISP en Europese school. Op hetzelfde moment vindt ook een volwassenenreis plaats. Ervaren begeleiders nemen hen mee doorheen het volledige traject.

Volg hun reis (thuiskomst op 24 juli) op de voet via de blog: https://www.nicamol.be/inleefreis-2024-blog/.

Foto’s gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten