In Herentals vangt men dromen en breidt men de fietsenstalling uit


HERENTALS – De Herentalse denk-en doe-tank voor Ruimtelijke Ordening start het jaar met een nieuwe website en een nieuw project. ‘P(l)ak je droom vast’ is de titel, die meteen ook een invitatie is. Het afgelopen jaar was er voor velen een van veel wandelen in de eigen buurt. Dat leverde soms mooie ontdekkingen op. Soms ook teleurstellingen. En vaak deed zo’n verkenning in de eigen omgeving ook dromen: ‘als we nu eens…?’ of ‘het zou mooi zijn als…’ De GeKoro werpt zich met de lancering van een collectieve digitale ‘dromenmuur’ op als een heuse dromenvanger.

Iedereen die tijdens het ophalen van een frisse neus ook frisse ideeën opdeed, wordt uitgenodigd om die te posten op de website www.gekoro.be. Een stad, maar ook een dorp, is per definitie een plaats waar vele gedachten samen komen en een plek krijgen. Daarom zijn een stad of een dorp ook nooit af en zijn ze altijd vatbaar voor nieuwe voorstellen.  Een kleine suggestie ter verbetering of een wilde droom voor de toekomst, een haalbare kaart of een visionaire gedachte die nog moet rijpen – ze komen allemaal in aanmerking om te worden gepost. Dat kan onder de vorm van een eenvoudige tekening of een simpele foto. Zo hoopt de GeKoro van haar website een platform te maken voor iedereen die wil toetreden tot ‘de Club van Dromen’. Op die manier wil men het beleid voeden met verbeelding: zich een alternatief kunnen voorstellen, is altijd de eerste stap naar een (nog) betere leefomgeving. GeKoro is de Herentalse denk- en doe-tank die voluit Gek op Ruimtelijke Ordening heet. Ze is de drijvende kracht achter onder meer de Critical Mass (maandelijkse optocht van fietsers die hun ‘plaats’ opeisen op de straat), de verdeling van Gevelbanken en recent nog de avond rond Ruimte en Energie. Eigenlijk is GeKoro een constructieve bemoeial. Iedereen mag blijven plakken op en aan de digitale dromenmuur tot Pasen. Dan wordt de eerste oogst geëvalueerd. (op de foto een Dorpstuin in Noorderwijk).

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om de fietsenstalling aan het administratief centrum uit te breiden tot viermaal de huidige grootte. De nieuwe fietsenstalling zal plaats bieden aan 42 fietsen en beschikken over tien oplaadpunten voor elektrische fietsen. Het eerste, huidige, deel van de fietsenstalling blijft vrij toegankelijk voor bezoekers, het nieuwe deel wordt uitgerust met een badgelezer en kan enkel gebruikt worden door personeelsleden. Als alles volgens planning verloopt, kan de fietsenstalling tegen de zomer in gebruik worden genomen. De uitbreiding kadert in het nieuwe fietsbeleid voor werknemers dat de stad en de vakorganisaties afgelopen juli goedkeurden.

Openbaar computerlokaal l ’t Peeseeke is al een tijdje gesloten. De vrijwilligers helpen je echter graag verder vanop afstand. U kan bij hen terecht via  014-24 66 97. ’t Peeseeke is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, telkens van 13 tot 17 uur. Je kan zelf ook al eens een kijkje nemen op www.teamviewer.com.

In Vlaanderen is het wettelijk verboden om je bij de keuze van een huurder te laten leiden door zaken zoals de achtergrond, het geloof of de geaardheid van de kandidaat-huurders. Wil je meer duidelijkheid over wat er wordt verstaan onder discriminatie op de woonmarkt? Kijk dan op www.unia.be/nl/actiedomeinen/huisvesting of maak een afspraak met de sociale dienst van de stad (Nederrij 133/A, tel. 014-24 66 66, sociale.dienst@herentals.be). (EM / Foto GeKoRo)


Aanverwante berichten