• 21/06/2024

In deze straten van jouw district wordt de kerstverlichting ontstoken

ANTWERPEN – De komende weken wordt in verschillende Antwerpse districten de kerstverlichting ontstoken. De districten zelf, of lokale handelaarsverenigingen, hangen die lampjes op. Ook dit jaar gaat het om energiezuinige ledverlichting of verlichting op basis van zonne-energie.

Dirk Delechambre, woordvoerder van stad Antwerpen: ‘Het gebruik van die energiezuinige verlichting ligt in lijn met de andere energiebesparende maatregelen die de stad neemt en zorgen tegelijk voor sfeer en warmte, eigen aan de kerstperiode. Stad Antwerpen en haar districten zorgen zo op een verantwoorde manier toch voor wat licht in donkere dagen.’ Een overzicht:

*ANTWERPEN : vanaf zondag 20 november in de Kasteelpleinstraat, Anselmostraat, Kloosterstraat, Sint-Jansvliet, Steenhouwersvest, Kammenstraat, Schuttershofstraat, Huidevettersstraat, Leopoldstraat, … Het district geeft net als vorig jaar een toelage aan de handelaarsverenigingen die de volledige kost dekt van de huur van hun feestverlichting.

*BERENDRECHT-ZANDVLIIET-LILLO: vanaf vrijdag 2 december aan districtshuis Berendrecht, Solftplaats Berendrecht, Botermarkt Zandvliet en Havenmarkt Lillo.

*BORGERHOUT: vanaf donderdag 1 december op de Turnhoutsebaan, Drink, het Moorkensplein en aan de Gitschotellei. Inwoners konden een aanvraag indienen voor de terugbetaling van energiezuinige winterverlichting in hun straat.

*DEURNE: Turnhoutsebaan en Herentalsebaan (vanaf zaterdag 26 november), Gallifortlei, aan het districtshuis en in de bomen op het Wim Saerensplein (vanaf woensdag 14 december).

*EKEREN: in de Kloosterstraat, Alfons Jeurissenstraat, Driehoekstraat, Dorpstraat en Markt. Op die laatste locatie komt een extra grote versierde kerstboom.

*MERKSEM: tussen woensdag 7 december en vrijdag 13 januari op de Bredabaan (meer dan 80 verlichte bomen), de Lambrechtshoekenlaan, op het Kroonplein, Sint-Franciscusplein en Victor Roosensplein. De gevel van het districtshuis wordt ook feestelijk uitgelicht. Merksemnaren die toffe foto’s maken van of bij de verlichting, worden uitgenodigd die op sociale media te delen met de hashtag #mijnmerksem.

*WILRIJK: vanaf zondag 20 november op de Bist en het districtshuis (enkel tussen 5 en 9 uur ’s ochtends en 17 uur en 2 uur ’s avonds). Eindejaarverlichting in wandelcentrum Kern, Heistraat en Jules Moretuslei. Op vrijdag 9 december volgt de verlichting van de kerstboom, die ‘s avonds plechtig wordt aangestoken bij de start van het Wilrijkse kerstmarktweekend. Op de Bist staat dan een verlichte reuzenspar die met de hulp van handelaarsorganisatie Handel & Industrie Wilrijk werd overgebracht uit Weywertz. Het technisch comité van de Geitestoet zorgt voor de bijpassende kerststal. (EM / Foto Stad Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten