• 18/07/2024

In Antwerpen opent de ‘ZOO’merbar, in Berchem het tram en autobusmuseum

ANTWERPEN – De ZOOmerbar opent binnenkort opnieuw de deuren in ZOO Antwerpen. Van donderdag 1 juli tot en met zondag 29 augustus wordt de gratis openluchtbar op het Flamingoplein dé place-to-be voor een frisse cocktail en verkwikkende live-optredens.

Met het unieke uitzicht op de Cubaanse flamingo’s en het prachtige belle-époquedecor van ZOO Antwerpen doet ’t schoonste terras van Antwerpen haar naam weer alle eer aan.  Vier avonden per week, van donderdag tot en met zondag, geven verschillende muzikanten het beste van zichzelf.

De ZOOmerbar vindt plaats in openlucht, in de groene oase in het midden van de stad. Op deze manier kan ZOO Antwerpen de veiligheid van haar bezoekers garanderen. En hoewel in deze coronatijden de nadruk ligt op het houden van fysieke afstand, is deze ZOOmerbar de ideale plek om elkaar, op een veilige manier, opnieuw te ontmoeten. De geldende coronamaatregelen voor de horeca- en evenementensector worden te allen tijde gevolgd om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Reserveren is niet nodig, vanaf 16u30 is iedereen welkom voor een moment van pure ontspanning op ’t Schoonste terras van ’t Stad. De toegang tot de ZOOmerbar is gratis, ook als je de ZOO niet (betalend) bezoekt. De livemuziek start om 17 uur en de bar sluit om 20u30.

Deze data mag je alvast noteren: op zondagen 4 en 25 juli en 15 augustus treedt  Danny Wuyts (bekend van De Notenclub)  op met Karen Yperman, Chansonnière Sarah D’hondt staat geprogrammeerd op zaterdag 3 juli, de Nederlandstalige jukebox DRIES speelt verzoeknummers op zondagen 11 juli en 29 augustus en op zondag 22 augustus brengt Filip Bollaert covers en verzoekjes met Be Pop.

De muziekthema’s die je mag verwachten:  donderdag Italiaanse liedjes en Franse chansons,  vrijdag swingende covers, zaterdag zwoele Latin vibes en zondag jukebox (de band speelt verzoeknummers).

Het Vlaams Tram- en Autobusmuseum kan eindelijk weer bezoekers ontvangen en opent op zaterdag 3 juli opnieuw zijn deuren.  Een geklasseerde tramloods uit 1912 herbergt meer dan 55 voertuigen van 1873 tot nu: de eerste elektrische tram van Antwerpen, de stoomtram, de laatste gyrobus ter wereld en nog veel meer. In het VlaTAM reis je terug in de tijd.

Al maanden zijn de vele vrijwilligers van het Vlaams Tram- en Autobusmuseum (kortweg VlaTAM) druk in de weer om het museum volgens de geldende corona-voorschriften klaar te maken. Nu zijn de richtlijnen aangepast en kan het museum terug geopend worden.

Het museum is open op zaterdag- en zondagnamiddag telkens van 13 uur tot 16u30.  Het is gelegen aan de Diksmuidelaan 42 in Berchem. Je betaalt vijf euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar, 65+-ers en houders van een lerarenkaart of European Disability Card krijgen een korting van twee euro. Reserveren hoeft niet. (EM / Foto VlaTAM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten