• 19/07/2024

Ijssalon ’t Palijs aan Venneborglaan verkozen tot beste winkelier van Deurne

DEURNE – Tijdens de (digitale ) algemene  vergadering van de Lokale Economieraad Deurne werd Ijssalon ’t Palijs verkozen tot beste winkelier.

Er werden overigens nog andere prijzen toegekend. Beste vakman was communicatieadviesbureau Webkrunch uit de Gallifortlei;  ’t Palijs werd ook uitgekozen tot de vriendelijkste winkel en won eveneens in de categorieën ‘gezelligste horeca’ en ‘leukste team’ telkens voor broodjeswinkel Hapstore uit de Boterlaarbaan. Vermits men slechts één prijs kan winnen werden laatstgenoemden uitgeroepen tot ‘gezelligste horecazaak’  en werd de ploeg van @At the Park in het Boekenbergpark het beste team. De prijs voor de meest professionele dienstverlening was weggelegd voor Thuisverpleging Antwerpen.

Werden herkozen als bestuurslid van de Lokale Economieraad: voorzitter Armand Huylebroeck (leverancier van bouwmaterialen Van Wauwe), Benny Van Loon (Traiteur Tip-Top), Bruno Van de Poel (Antwerps Boekhoudkantoor Abeka) en Didi Yordanova (@The Park). Zij krijgen vanaf nu het gezelschap van David Ketteridge (herstelcentrum voor drugsverslaafden Reset), Jan Van Hove (Webkrunch), Kim Van der Vorst (fotowinkel Focus 4 Memories), Nicky Coremans (café-brasserie d’Exter) en Sarah Lejeune (reclamebureau Red Banana).

De overige tijd van de vergadering werd vooral aandacht besteed aan de steunmaatregelen van de federale en de Vlaamse regering en van de stad Antwerpen. Burgemeester Tjerk Sekeris (N-VA, zie foto) bracht een overzicht van de vele werken die de volgende jaren zullen worden uitgevoerd. Het grootste project is de heraanleg van de Franck Craeybeckxlaan en de Cauwelaerlei waar men hét bloeiend kernwinkelgebied van Deurne Noord wil van maken. Meteen deed hij een oproep – vooral naar handelaars toe – om toe te treden tot de werkgroep die zich hierover zal buigen. ‘ Er zullen behoorlijk wat zaken wijzigen. De bib Te Cauwelaer sluit en zal heropenen in 2024, de Lidl gaat verbouwen, er wordt een zone 30 ingevoerd, de markt keert terug naar de Frans Craeybeckxlaan,… Gedurende twee jaar zal er intensieve participatie zijn. Hopelijk verloopt die even goed als op de Herentalsebaan waar de handelaars, tijdens de werken, aan één zeel hebben getrokken.’

Sekeris: ‘Vaak wordt ons de vraag gesteld of wij voor de uitvoer van werken wel spreken met alle partners. Dat is wel degelijk het geval. Met een hele waslijst zelf. Ik geef toe dat die gesprekken niet altijd even goed verlopen met De Lijn en het Agentschap Wegen & Verkeer. Soms voeren die wel eens werken uit voor de burger ervan op de hoogte wordt gebracht. Ons bestuur heeft 900 000 euro uitgetrokken voor herstellingen aan het wegdek en voetpaden. 600 000 euro gaat naar de verlichting.’

‘In ons Masterplan is er nog plaats voor een heleboel andere projecten. De Ter Rivierenlaan zal sterk worden vergroend, aan de Boekenberglei gaat de verkeerslus weg aan het Eksterlaar en verdwijnt de kasseiweg en aan Kronenburg komt er een zuidelijke kadeweg. De werken aan de Hoogmolenbrug zijn al bezig. Het verkeer zal niet langer door het centrum van Schoten moeten rijden. Verder krijg de Theunisbrug nieuwe fietspaden en wordt de Herentalsebaan – althans het gedeelte tussen het ziekenhuis en de Albert Heijn – heraangelegd. Ook hier verdwijnen de kasseien. Vanaf vrijdag 1 januari 2021 wordt bewoners-parkeren ingevoerd. Al deze werken zijn noodzakelijk ook al omdat Deurne er elk jaar 800 inwoners bijkrijgt.’ Aan het begin van de vergadering werd er trouwens op gewezen dat Deurne met zijn 81 000 inwoners bijna zo groot is als Mechelen (86 000) en duidelijk groter dan bijvoorbeeld Mortsel (24 000), Lier (36 000) en Sint-Niklaas (77 000). Alleen in de kernstad Antwerpen zijn er meer bedrijven dan in dit district.

Edwin MARIËN

Antwerps Persbureau

Foto N-VA

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten