• 18/07/2024

IGEAN zet inzameling van kringloopgoederen tijdelijk stop maar niet overal

WOMMELGEM – IGEAN doet naar eigen zeggen al het nodige om zowel de afvalophaling als de inzameling via het recyclagepark volgens planning uit te voeren.

Ook met de verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dijken, blijven de recyclageparken geopend. Al wordt de inzameling van kringloopgoederen tijdelijk stopgezet.

Eerder communiceerde IGEAN dat de recyclageparken geopend blijven volgens de normale openingsuren.

Bezoekers kunnen gewoon langs komen. Er wordt zonder afspraak gewerkt behalve in het recyclagepark van Rumst.

Bieke Van Baelen, beleidscoördinator communicatie en sensibilisatie: ‘ We nemen uiteraard extra voorzorgsmaatregelen, maar vragen onze bezoekers ook om onnodige bezoeken aan het recyclagepark uit te stellen tot rustigere tijden.’

‘Daarenboven willen we vragen aan de mensen die toch om dringende redenen het park bezoeken, de nodige voorzorgsmaatregelen te respecteren zoals de mondmaskerplicht en de vraag om alleen te komen. Onze parkwachters geven instructies om een bezoek vlot en veilig te laten verlopen.”

Naar aanleiding van de beslissingen die door het federaal overlegcomité werden aangekondigd, zal het merendeel van de recyclageparken voorlopig geen kringloopgoederen aanvaarden met uitzondering van de recyclageparken in Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Ranst.

Kringloopgoederen worden dus niet meer aanvaard in Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Stabroek, Kapellen, Brecht, Brasschaat, Malle, Schilde, Zoersel, Wijnegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Hemiksem, Aartselaar, Schelle, Niel, Boom en Rumst.

Van Baelen: ‘De tijdelijke sluiting van niet-essentiële winkels zoals kringwinkels, is daar de oorzaak van. We raden aan om herbruikbare goederen voorlopig bij te houden of te stockeren.’’

Daarnaast zal textiel voorlopig niet meer worden ingezameld in het recyclagepark van Aartselaar en ook de huis-aan-huisinzameling in Malle op donderdagen 12 en 26 november is geannuleerd. Alle andere dienstverlening voor de inzameling van afval blijft gegarandeerd.  (EM / Afbeelding IGEAN)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten