• 24/07/2024

IGEAN schrapt aantal ophalingen in de Zuidrand, Boechout wandelt en fietst

MORTSEL – De besmettingscijfers blijven stijgen en daar ondervindt ook de ophaaldienst van IGEAN hinder van.

Een aantal ophalingen werden daarom deze week al geschrapt. De gevolgen van de stijgende besmettingsgraad heeft een impact op de geplande dienstverlening in de Zuidrand en Brasschaat. Die ophaalkalender is deze en volgende week al lichtjes gewijzigd omwille van de feestdagen van 1 en 11 november, maar wordt noodgedwongen verder bijgestuurd. Een kwart van de chauffeurs die dagelijks uitrijden, is afwezig omwille van ziekte en quarantaine-verplichtingen. Dat zorgt ervoor dat een aantal geplande ophalingen worden geschrapt, maar ook dat een inhaalronde niet kan worden voorzien. Concreet gaat het deze week over: Brasschaat: gft in alle zones (vandaag en morgen), Kontich: huisvuil (vandaag), Mortsel: gft in zone A (vrijdag) en B (morgen), Boechout: snoei (morgen), Rumst: snoei (morgen), Borsbeek: snoei (vrijdag), Hove: snoei (vrijdag). Hoe deze situatie verder zal evolueren is momenteel moeilijk in te schatten. Achterliggend blijft IGEAN naar oplossingen zoeken om de ophalingen zoveel mogelijk volgens schema uit te voeren. IGEAN raadt inwoners aan om de communicatiekanalen van hun gemeente in de gaten te houden. Anderzijds doet men een warme oproep om de Recycle! app te installeren op je smartphone. Via dit kanaal hebben inwoners steeds de meest recente informatie ter beschikking en krijgen ze een melding van mogelijke wijzigingen.

Boechout organiseert op donderdag 11 november de zestiende editie van ‘Boechout wandelt en fietst’. De wandel- en fietsroutes leiden je dit jaar langs de mooiste wegen en paden in en rond Vremde. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 10 november.

Naar jaarlijkse gewoonte kan je op 11 november gaan wandelen en fietsen in Boechout. De gemeente, de sportraad, Pasar en Natuurpunt hebben voor Boechout wandelt en fietst drie wandeltochten en twee fietsroutes uitgestippeld. Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde), schepen van sport: ‘Wie meedoet, kan genieten van de prachtige natuur in het groene Vremde. Speciaal dit jaar: de wandeltochten starten aan de markt die wekelijks op donderdag plaatsvindt. Iedereen kan daar dus eens een kijkje gaan nemen.’ Er is keuze uit wandeltochten van zes, negen of dertien kilometer en fietstochten van 29 of 39 kilometer. Zowel aan de start als bij de tussenstop in kapel Don Bosco kunnen de deelnemers genieten van een hapje en een drankje. Bij alle wandelingen zorgt men voor alternatieve routes voor bijvoorbeeld buggy’s. Enkel de wandeltocht van zes kilometer is rolstoeltoegankelijk. Wie zin heeft, kan op de routes ook deelnemen aan een leuke wedstrijd. Goyvaerts: ‘Onderweg kom je vragen tegen die je kan beantwoorden. Breng hiervoor zeker je gsm met QR-codelezer mee. Ook voor kinderen is er iets leuks gepland. Er zijn alleszins mooie prijzen te winnen.’

Starten kan tussen 9.30 en 14.30 uur aan Zaal Den Boom, Boomkensstraat 4 in Vremde. Vergeet je Covid Safe Ticket en identiteitskaart niet. Die heb je nodig in de binnenruimtes aan de start/aankomst en aan de tussenstop. Deelname kost vijf euro (twee consumpties inbegrepen) en is gratis voor kinderen tot twaalf jaar. Inschrijven kan tot en met 10 november (12 uur ’s middags) via www.boechout.be/boechoutwandeltenfietst of op de vrijetijdsdienst (tijdens de openingsuren). Wil je toch de dag zelf inschrijven? Dan kan dat aan zaal Den Boom (betalen met Payconiq-app is mogelijk). (EM / Foto Gemeente Boechout )

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten