• 12/07/2024

Igean laat je kennismaken met Wooncopen, Lenteactie in Kontich uitgesteld

KONTICH – Op dinsdag 30 maart om 19u30 organiseert Igean samen met Wooncoop en woongenoten een infoavond. Igean wil deze nieuwe woonvorm bekend maken bij de inwoners van alle gemeenten.

Bij Wooncoop dromen ze van een toekomst waarin iedereen kan wonen in een kwalitatieve en duurzame woning. Want goed wonen is een basisrecht. Wooncoop brengt een radicaal nieuw woonmodel in de samenleving, het coöperatief wonen, waar wonen uit de speculatie wordt gehaald en de harde grens tussen kopen en huren verdwijnt. Op vraag van burgers kopen ze panden of gronden, maken die klaar en beheren het goed tijdens de bewoning.

Wooncoopen combineert het beste van kopen en huren. Bewoners zijn eigenaar van aandelen in de coöperatie en kunnen zo aan de reële kostprijs een woning huren. De basishuurprijs zakt via kapitaalinbreng en de lat kan hoger gelegd worden door te kiezen voor kapitaalopbouw. Wil je graag de infoavond bijwonen? Schrijf je dan in via  https://dienstverlening.igean.be/eloket/517/default.aspx?v=2&id=155#page

De eerder geplande lenteactie in Kontich wordt uitgesteld tot nader order. Ze werd in het leven geroepen om lokale handelaars en ondernemers een hart onder de riem te steken en om inwoners aan te moedigen om lokaal te winkelen.

De actie stond gepland van maandag 1 maart tot en met vrijdag 30 april maar wordt nu uitgesteld totdat ook horecazaken kunnen deelnemen.

Marleen Van den Eynde (N-VA), Schepen voor lokale economie: ‘Onze lenteactie zou begin maart van start gaan. Ze moest onze lokale economie terug een duwtje in de rug geven na een moeilijke periode. Echter hoewel de handelszaken al terug hun deuren mochten openen, mochten de horecazaken dat helaas nog niet.’

‘Hun toekomst blijft onzeker en ze krijgen het zwaar te verduren. Daarom stellen we de lenteactie uit tot ook zij terug hun deuren mogen openen en de kans krijgen om te genieten van de actie. Ondertussen blijven we het belang van lokaal winkelen en van uithaalmaaltijden benadrukken. De lokale handelaars en ondernemers in onze gemeente hebben onze steun meer dan ooit nodig.’

De lenteactie hanteert een eenvoudig principe. Inwoners die tijdens deze periode hun inkopen doen bij lokale handelaars, ontvangen één of meerdere loten. Het aantal is afhankelijk van het aankoopbedrag en is door de handelaars zelf te bepalen.

Ieder lot is gemakkelijk en snel in te wisselen via www.kontich.be en biedt kans op een Kontichbon van tien euro en/of een prijs uit de extra prijzenpot ter waarde van 5 000 euro.

Ook het engagement van het lokaal bestuur blijft ongewijzigd. Het bestuur neemt de kosten van de actie voor de eigen rekening zodat de uitgaven voor de handelaars beperkt blijven en de opbrengsten des te groter zijn. (EM)

 

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten