• 23/02/2024

Igean: ‘Huisvuilophaling niet gegarandeerd, blijf weg uit recyclageparken’

WOMMELGEM – De sneeuwval en vriestemperaturen die het afgelopen weekend startten, zullen nog de hele week aanhouden. Ook de ophaaldiensten van Igean ondervinden hierdoor hinder.

Een heleboel straten liggen er gevaarlijk glad bij omdat er niet of nauwelijks werd gestrooid. Om de veiligheid van de chauffeurs en beladers, maar ook andere weggebruikers te garanderen zal op het moment van de ophaling zelf worden ingeschat of bepaalde straten op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden bediend.

Daarom is de ophaling in een aantal straten of wijken onder deze omstandigheden niet gegarandeerd.

Enkel wanneer de ophaling in alle veiligheid kan worden uitgevoerd, zal het afval worden meegenomen op de voorziene datum.

Aangezien deze winterse omstandigheden nog de hele week zullen aanhouden, is een na-ophaling niet mogelijk.

Igean vraagt inwoners dan ook om het afval weer binnen te halen en bij de volgende ophaalronde opnieuw aan te bieden.

Het tragere verkeer zorgt er voor dat de ophaalwagens moeilijker op hun bestemming geraken. Ook de uitvoering van de rondes zal minder snel kunnen verlopen dan normaal.

Mogelijk wordt het afval dan ook op een later tijdstip van de dag opgehaald dan gewoonlijk. Op www.igean.be/vrieskou brengt men een overzicht van de straten die door deze omstandigheden niet werden bediend.

Met deze koude temperaturen kan het ledigen van de gft- of huisvuilcontainer ook voor problemen zorgen.

Zeker als de containers de hele tijd buiten staan, is het mogelijk dat de inhoud van de container deels aangevroren is en niet volledig geledigd kan worden.

Op dezelfde webpagina geeft Igean een aantal tips om ervoor te zorgen dat de gft- en/of huisvuilcontainer winterproof is en klaar voor lediging.

Tot nader bericht zijn alle IGEAN-recyclageparken geopend volgens de normale openingsuren. De parkwachters doen er alles aan om de parken sneeuw- en ijsvrij te maken.

Toch vraagt men aan inwoners om een bezoek uit te stellen als dit mogelijk is. Kom je toch naar het recyclagepark, vraagt men om extra voorzichtig te zijn omdat de ondergrond en trappen mogelijk toch snel opnieuw aanvriezen bij deze temperaturen. (EM / Foto Igean)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten