• 14/06/2024

Iedereen met diabetes wordt zaterdag in Lier verwacht voor familiedag

LIER – Diacé, een toonaangevende organisatie die zich inzet voor de diabetesgemeenschap, kondigt de terugkeer aan van de Diacé Familiedag op zaterdag 3 juni.

 Toen hun zoontje Cédric de diagnose diabetes kreeg, besloten Nick Van der Hallen en Stefanie Van Den Broeck (zie foto) van een negatieve ervaring een positief verhaal te maken.

 Dit jaar organiseert Diacé opnieuw een bijzonder evenement waar mensen met diabetes, hun families en vrienden samenkomen om elkaar te ontmoeten, te delen en te leren over diabeteszorg.

Vijf jaar geleden veranderde het leven van de familie voorgoed toen hun zoon Cédric werd gediagnosticeerd met diabetes.

Nick Van der Hallen: ‘Eerlijk gezegd voelt het nog steeds alsof het gisteren was. De diagnose was hartverscheurend, maar door deze uitdaging is de familie sterker geworden.’

Ze willen een gevoel van gemeenschap en steun creëren, en dat is waarom ze de Diacé Familiedag organiseren. Een dag waarop Cédric en anderen kunnen zien dat ze niet alleen zijn in deze wereld.

De Diacé Familiedag, nu voor de tweede keer georganiseerd, heeft als doel een inclusieve en ondersteunende gemeenschap te creëren voor mensen die te maken hebben met diabetes.

Hij  vindt plaats in Lier en biedt een uitgebreid programma met activiteiten en informatie om de levenskwaliteit van mensen met diabetes te verbeteren.

Tijdens de Familiedag zijn er diverse educatieve sessies, interactieve workshops en inspirerende lezingen gepland.

Experts op het gebied van diabeteszorg zullen aanwezig zijn om te spreken over de nieuwste ontwikkelingen in diabetesmanagement en om waardevolle tips en advies te delen.

Er is ook ruimte voor persoonlijke uitwisseling en contact met lotgenoten. Er zijn informatieve stands waar bezoekers toegang hebben tot hulpmiddelen, technologieën en bronnen die hen kunnen ondersteunen bij effectief diabetesmanagement.

Van der Hallen: ‘We zijn ontzettend blij om de Diacé Familiedag opnieuw te organiseren als een evenement voor de diabetesgemeenschap.’

‘Het is belangrijk om mensen met diabetes en hun dierbaren de kans te geven om samen te komen, ervaringen te delen en kennis op te doen over diabeteszorg.’

‘We hopen dat deze dag zal bijdragen aan een beter begrip van diabetes en de ondersteuning van degenen die erdoor worden getroffen.’ 

‘De Diacé Familiedag 2023 belooft een inspirerende en motiverende dag te worden voor de diabetesgemeenschap.’

‘We moedigen iedereen aan om deel te nemen aan deze bijzondere dag vol kennis, empowerment en samenhorigheid.’

Iedereen die dat wil is welkom in de Duwijckstraat 17 van 14 tot 18 uur. Info: https://diace.be. (EM/ Foto Diace)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten