• 18/07/2024

Huis van het Kind post deze week weetjes, enquête ivm verenigingsleven Mol

MOL – Voor gezinnen met kleine en grote kinderen zijn er kleine en grote voordelen die je kan gebruiken om te genieten van vrije tijd. Denk maar aan vrijetijdscheques, vakantiekampen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben, tussenkomsten vanuit de sociale dienst, Rap op Stap, tegemoetkomingen vanuit de mutualiteiten,… Zorg ervoor dat je niets mist om met je gezin zorgeloos te genieten van vrije tijd en volg Huis van het kind Balen, Dessel, Mol en Retie op Facebook (@huisvanhetkindregiomol) en Instagram (@huis_vh_kind_baldemore). Tot aanstaande vrijdag val je dankzij leuke win-acties misschien in de prijzen én geeft men gratis handige weetjes weg.

Vandaag maak je kans om gezinstickets van het Zilvermeer of een ontdekkingstroef-pakket van Rap op Stap te winnen, morgen roept men op om budgetvriendelijke vakantietips met elkaar te delen, woensdag zet men bijzondere en coronaveilige activiteiten in de kijker, donderdag ondek je meer over de webinar ‘Wij-tijd’ die begin mei plaatsvindt en vrijdag vertelt men meer over het recht op terugbetaling voor jeugd- en sportkampen. Benieuwd naar alle voordelen op vlak van vrije tijd? Surf naar www.huisvanhetkindregiomol.be/rechten-voordelen. Onder de knop ‘schoolgaande kinderen’ en ‘kinderen met een beperking’ vind je het volledige overzicht.

De gemeente Mol roept alle verenigingen op om uiterlijk woensdag 12 mei een enquête in te vullen over de impact van de coronacrisis op jouw vereniging. Verenigingen vinden de online enquête via www.gemeentemol.be/bevragingvereniging . Tijdens de bevraging peilt men ook naar de mogelijke ondersteuning die verenigingen kunnen gebruiken bij de heropstart.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘We zijn ons ervan bewust dat onze verenigingen het tijdens de coronacrisis bijzonder zwaar te verduren krijgen. Om alle moeilijkheden en toekomstuitdagingen duidelijk in kaart te krijgen, vragen we aan elke vereniging om zo snel mogelijk onze enquête in te vullen. Op die manier kunnen we als gemeentebestuur gericht inspelen op de noden en maken we er samen een succesvolle herstart van.’

Het gemeentebestuur lanceerde ook tijdens de coronacrisis verschillende initiatieven om verenigingen doorheen deze crisis te loodsen: noodsubsidies corona voor verenigingen, renteloze coronalening, coronasubsidie voor verenigingen, gratis hygiënepakketten, gemeenschapshuizen ondersteunen en een vormingsaanbod met gratis online infosessies. Caeyers: ‘Niet alleen tijdens de coronacrisis, maar ook bij de heropstart na de crisis blijven we ondersteuning bieden.’

De resultaten van de enquête dienen als basis voor een uitgebreide campagne ter ondersteuning van het verenigingsleven in de gemeente. Op het einde van de zomer lanceert Mol verschillende initiatieven zodat verenigingen hun werking succesvol kunnen hervatten.

Tot en met vrijdag is de Scheepvaartstraat, gedeelte tussen Turnhoutsebaan en Steenwegvennen, afgesloten. Een omleiding is voorzien via Berkvenstraat – Achterbos. De maatregelen zijn nodig voor werken aan de nutsleidingen door Aquaenergia in opdracht van Fluvius. (EM / Afbeelding FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten