• 21/05/2024

Hubert De Ranter gaat aan de haal met de Geitetrofee in Wilrijk

WILRIJK – Voor de jaarlijkse Geitetrofee waren er drie genomineerden: Paul Annys, Ludo Van Dyck en Hubert De Ranter.

Vanmiddag kon elke Wilrijkenaar stemmen op zijn of haar favoriet tijdens de kerstdrink van het district.

Die openluchtreceptie vond plaats op de Bist. Op de Wilrijkse kerstmarkt trakteerde het  district op drankjes en hapjes van de deelnemende verenigingen, en een geschenk.

Tijdens deze Kerstdrink kon men zijn stem uitbrengen voor de Geitetrofee. Dat beeldje wordt elk jaar uitgereikt aan een inwoner of vereniging die zich heeft ingezet voor de Wilrijkenaar of het district op een positieve manier in de kijker heeft gezet. In 2022 won Lydia Baeck de trofee. Een jury selecteerde de drie genomineerden.

Aan de tentjes ontving elke bezoeker één stemmunt. Daarmee kon hij/zij een stem uitbrengen voor de Geitetrofee.

In ruil gaf het district drie eet- en drankjetons en een fonkelend geschenk. De eet- en drankjetons konden gebruikt worden bij de kraampjes van de verenigingen.

Nadien werd de winnaar van de Geitetrofee bekendgemaakt door het districtsbestuur op het podium van de Kerstmarkt. De trofee ging naar Hubert De Ranter (zie foto hieronder).

Met de vzw Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld organiseert hij de Wilrijkse kerstmarkt, die dit jaar zijn 25ste editie beleeft.

Hij houdt het contact met de vele verenigingen die er een kraampje uitbaten en zorgt voor een podium vol muziek en activiteiten.

Tijdens de zomer vind je Hubert en zijn vereniging dan weer op de jaarmarkt met een stand van Duitse wijnen.

Daarnaast vertegenwoordigt Hubert het geitendorp regelmatig in de Duitse zustergemeenten van Wilrijk.

De Ranter: ‘In 2017 was ik al eens genomineerd voor de Geitetrofee. Het is een eer om hem nu te winnen.’

‘We organiseren dit jaar met de vzw Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld onze 25ste kerstmarkt. Daarop nodigen we bewust enkel Wilrijkse verenigingen uit.’

‘Zo kunnen zij een mooie cent bijverdienen om hun werking te bekostigen. Als organisator geniet ik het meest van de sfeer die zo’n evenement met zich meebrengt.’ (EM / Foto’s District Wilrijk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten