• 27/05/2024

Hove stalt voortaan cambio-wagens aan de bib en aan het station

HOVE – Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) gaf vanmiddag  het startschot voor de lancering van cambio autodelen in Hove. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op (twee) verschillende locaties in Hove dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).

Bewoners die niet elke dag gebruikmaken van de wagen kunnen in Hove een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s. Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, …) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles.

Geert Gisquière van (cambio autodelen Vlaanderen): ‘Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11 .000 kilometer per jaar met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin? Meer dan 65 000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Hove enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.’

Van Couwenberghe: ‘Wie in Hove wil gebruikmaken van de cambio deelwagens, kan terecht aan de ophaalpunten aan de bib en aan het station. Er wordt gestart met twee deelwagens, een elektrische en een conventionele, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. Ons lokaal bestuur ondersteunt deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk: één cambio-wagen vervangt minstens acht  à dertien particuliere wagens in de buurt, en draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting.’

Cambio biedt haar diensten al aan in meer dan 80 steden en gemeentes in Vlaanderen. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als cambio en de groep gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. De kaap van 68 000 gebruikers in België werd dan ook al ruimschoots overschreden. In totaal hebben zij ongeveer 2 .400 deelauto’s tot hun beschikking.

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst. Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.  Gebruikers betalen een maandelijks abonnement (vier, acht of 22 euro) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof,…), vaste kosten vallen weg.

Inwoners van Hove die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde: 35 euro) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten. Kortingscode: HOVEDEELT23 – enkel voor inwoners van Hove en geldig tot half november. Hovenaars kunnen ook langskomen op een infomoment dat in oktober wordt georganiseerd. Inschrijven daarvoor kan hier vanaf woensdag 20 september  (EM / Foto Cambio)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten