• 23/04/2024

Hou rekening met zeer grote vertragingen op Bisschoppenhoflaan in juli en augustus

DEURNE – Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er ernstige verkeershinder op de Bisschoppenhoflaan in Deurne ter hoogte van het kruispunt bij het Sportpaleis. Voor auto’s en vrachtwagens zullen er minder rijstroken beschikbaar zijn: de stad uitrijden zal via twee rijstroken verlopen, om de stad in te rijden is er slechts één rijstrook beschikbaar.

De toegang naar de Ten Eekhovelei is afgesloten tijdens deze periode. Fietsers en voetgangers blijven hun doorgang behouden op de noordzijde van de Bisschoppenhoflaan.

Sinds de zomer van 2022 verlegt Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, nutsleidingen in de omgeving van het Sportpaleis in Deurne. Die werken zijn nodig ter voorbereiding van de Oosterweelwerken.

Aangezien deze leidingen ondergronds op verschillende plaatsen liggen, moet in juli en augustus een deel van de Bisschoppenhoflaan ingenomen worden om deze werken uit te voeren.

Op de Bisschoppenhoflaan zijn er  plaatselijk minder rijstroken beschikbaar. De doorstroming ter hoogte van het kruispunt Schijnpoortweg (Sportpaleis) tot het kruispunt bij de Ten Eekhovelei en de Van der Delftstraat is ernstig gehinderd vanaf zaterdag 8 juli tot vrijdag 1 september.

In de richting van Antwerpen is er één rijstrook beschikbaar. De verschillende afslagbewegingen (richting R1, Antwerpen en Merksem) blijven nog steeds mogelijk. In de richting Wijnegem zijn er twee rijstroken beschikbaar. De toegang naar de Ten Eekhovelei is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Auto’s volgen een omleiding via de Lakborslei. Tijdens deze werkzaamheden kunnen voetgangers en fietsers nog steeds passeren.

Verkeer van en naar Antwerpen wordt aangeraden om via op- en afrit 1 Merksem te rijden in plaats van via op- en afrit 2 Deurne. Zo beperkt men het verkeer ter hoogte van de Schijnpoortweg.

Tijdens de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli maakt men de zone klaar om ruimte vrij te maken voor het verleggen van kabels en leidingen op de Bisschoppenhoflaan.

Er zal in beide richtingen, zowel naar Antwerpen, als naar Wijnegem, slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Tijdens deze nacht brengt men markeringen aan en plaatst men de nodige signalisatie.

De aannemer werkt door tijdens het bouwverlof. Op deze manier zorgt hij ervoor dat de hinder beperkt blijft tot de zomermaanden. Gedurende de maanden juli en augustus is er namelijk minder verkeer op de baan en zijn er ook weinig evenementen in het Sportpaleis.

De omgeving van Deurne Schijnpoort ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. De Antwerpse Ring zoals we die vandaag kennen verdwijnt. Het Viaduct van Merksem wordt afgebroken en vervangen door een diepe sleuf. De snelweg komt dieper in de grond te liggen en wordt maximaal overkapt en afgeschermd met groene bermen en schermen.

De Ring verdwijnt zo uit het zicht en op de vrijgekomen ruimte komen meerdere nieuwe parken voor extra groen. De overkapping moet voor veilige verbindingen voor fietsers en voetgangers zorgen, maar ook voor een vlotte doorgang voor het openbaar vervoer. (EM / Foto Oosterweel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten