• 23/05/2024

Hou je fit met deze uitdagende wandelingen in Mechelen en in de Kempen

MECHELEN – Speurtochten zijn normaal voor kinderen. Maar ook volwassenen kunnen deze uitdaging aangaan. Bijvoorbeeld op deze vijf locaties:

Tijdens De Maneblusserszoektocht in Mechelen, een wandeling van bijna vier kilometer, ontdek je alle mooie plekjes van de stad, met tekst- en fotovragen en leuke weetjes. De oplossingen krijg je mee in een gesloten enveloppe – probeer je nieuwsgierigheid dus te bedwingen. (Her)ontdek het historische hart van de start Mechelen tijdens deze actieve wandelzoektocht van Brouwerij het Anker. De interactieve Maneblusser wandelzoektocht staat gelijk aan zo’n drie uur plezier voor jong en oud. Zo krijg je bovenop de folder ook een gratis kinderzoektocht. Je betaalt vijf euro en krijgt vier euro aan waardebonnen plus 25 procent korting op de beklimming van de Sint-Romboutstoren. Afhalen bij Brouwerij Het Anker aan de Guido Gezellelaan of Visit Mechelen.

Expeditie Geel is een boeiend stadsspel voor groot en klein. Met een GPS-toestel of je smartphone ontdek je mysterieuze plekken in het centrum. Op iedere plaats ontmoet je een Gelenaar die zijn of haar verhaal vertelt. Raadsels en coördinaten zetten je op weg – of op het verkeerde been. Het doel: de schatkist vinden met hét geheim van Geel. Dienst toerisme en stadsanimatie verhuurt GPS-toestellen. De huurprijs voor een toestel bedraagt acht euro en er wordt een contante waarborg gevraagd van 50 euro die je na inlevering van het toestel terugkrijgt. De brochure van Expeditie Geel is te koop bij dienst toerisme en stadsanimatie en kost twee euro.

Vind je wandelen op kaart of met wegwijzers maar saai? Gemeente Lille stippelde in deelgemeente Poederlee een wandeling van zes kilometer uit die je kan volgen via het scouteske ‘bollekepijl’. Een reeks pictogrammen vertelt je stap voor stap welke kant je op moet. Je vertrekt aan het Mollenhof aan de Lichtaartsesteenweg. Downloaden via https://www.lille.be/file_uploads/9958.pdf?sc=0166C8185C4F200549EDD110B3CE5214.

Toertje Kasterlee is een spannende wandeling met opdrachten. Een app gidst je door het dorp langs een gevarieerd parcours over verkeersluwe wegen. Onderweg krijg je interactieve opdrachten en puzzels voorgeschoteld, die je tot een goed einde kan brengen door gebruik te maken van je omgeving en logisch na te denken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om gewoon een toertje te maken zonder opdrachten uit te voeren. Aan jou de keuze. Kijk snel op www.toertjekasterlee.be.

Microrally Merret (da’s dialect voor ‘Meerhout’) is een fotozoektocht met 44 foto’s en evenveel vragen. Je loopt door de verschillende gehuchten langs negen toeristische hotspots. Wie de QR-code vindt op het tiende plekje krijgt een plaats op de Wall of Fame. Je kan de tocht te voet, met de fiets of met de auto afleggen en ze is ook geschikt voor kinderen. Je kan kiezen om tips te downloaden waardoor je het spel kan indelen in vier moeilijkheidscategorieën. Hierdoor is het spel ook voor mensen die Meerhout niet kennen een aanrader. Omdat het niet gaat om een bewegwijzerde wandel-lus kan je de zoekopdrachten verspreiden over meerdere dagen. Microrally Merret is gratis en minstens tot het einde van de krokusvakantie beschikbaar zijn via www.bezoekmeerhout.be/mm of bij slagerij Joël & Lieve, dranken Koperbrau en bakkerij Van Houtven. (EM / Afbeelding Visit Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten