• 27/05/2024

www.frankToussaint.be,KBS-Koningin Mathildeprijs

Hou Het Puur en Mol United genomineerd voor prijsuitreiking Koningin Mathildefonds

MOL – Op woensdag 24 april vond de uitreiking van de Queen Mathilde Fund plaats. Gijs Verbunt van Group INTRO, Dylan Ashton en Joël Kulu van Hou Het Puur waren trots aanwezig. De Molse projecten Hou Het Puur en Mol United waren bij de gelukkigen en bieden inclusieve en toegankelijke voetbalinitiatieven voor jongeren in Mol.

Een jongerenjury koos het meest betekenisvolle project. Onze projecten hebben niet gewonnen, maar de aanwezige jongeren hebben genoten van deze speciale ervaring! Mol United en Hou Het Puur zijn twee jeugdgroepen die zich voornamelijk richten op voetbal. Met hun projecten willen ze het leven van jongeren in Mol beter maken. Dylan Ashton legde deze projecten uit aan de koningin, waardoor onze gemeente op de kaart werd gezet.

Ongeveer een jaar geleden ontstond Hou Het Puur uit een groep jongeren die buurtvoetbal organiseerden. Ondertussen organiseren ze toernooien waarbij verschillende jongeren uit verschillende wijken wedstrijden spelen. Bovendien bieden ze trainingen aan, gegeven door Elias Bukenbergs, sportfysiotherapeut van de jeugdopleiding van Racing Genk. Vanuit Hou Het Puur begon het vakantievoetbal in de paas- en zomervakanties, in samenwerking met onze gemeente. Mol United is een futsalteam dat zich richt op kwetsbare jongeren. Het doel: één keer per week een gratis futsalmoment organiseren, waar jongeren zonder registratie welkom zijn. Een teamsport zoals futsal zorgt ook voor een verbinding tussen jongeren. Jongeren leren samenwerken en elkaar vertrouwen in een omgeving waarin ze zich gewaardeerd voelen.

Eerder dit jaar ontvingen de voetbalinitiatieven een subsidie van 5.500 euro. Met deze subsidie bieden zij training aan kwetsbare jongeren die buiten het reguliere sportaanbod vallen en organiseren zij toernooien.

Meer informatie: Huis van het Kind Mol, 014 27 24 11 of huisvanhetkind@gemeentemol.be.

Foto gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten