• 27/05/2024

CVO Vitant

Horeca cursisten gaan werkplekleren in restaurants in Tsjechië, Portugal, Frankrijk en Spanje

ANTWERPEN – Tien cursisten van het eenjarig traject Horeca van CVO Vitant campus PIVA lopen een maand stage in een restaurant in Portugal, Tsjechië, Frankrijk of Spanje. Die kans krijgen ze doordat CVO Vitant, het provinciaal volwassenenonderwijs het Erasmus+-accreditatie binnenhaalde. “Dankzij Erasmus+ kunnen wij cursisten en personeelsleden deze kans aanbieden,” zegt gedeputeerde Luk Lemmens trots. “Er is een beurs aan verbonden zodat iedereen met een stevige motivatie én een passie voor koken, zorgeloos naar het buitenland kan.”  De jongste cursist is 18 jaar en de oudste is 62 jaar. Allemaal gaan ze voor een carrière in de horeca.

Het eenjarig traject Horeca – Hotelbedrijf bij provinciaal volwassenenonderwijs CVO Vitant is het neusje van de zalm op het vlak voor cursisten die zich op één schooljaar willen (om)scholen tot een volleerd kok en kelner. Op 10 maanden tijd worden cursisten klaargestoomd tot volwaardige koks en kelners en zijn ze ook klaar om een eigen zaak te starten. Als kers op de taart gaan de cursisten 4 weken werkplekleren in een klasse-restaurant, tot in het buitenland toe. Want CVO Vitant beschikt over een Erasmus+ accreditatie. Dit betekent dat deze stage nu ook in het buitenland kan plaatsvinden.

Tien cursisten van het eenjarig traject grijpen nu hun kans en gaan vanaf 14 mei naar het buitenland om stage te lopen in een restaurant of hotel. Ze zwermen uit naar Portugal, Tsjechië, Frankrijk en Spanje. De jongste student is 18 jaar en de oudste student is 62 jaar. Allemaal gaan ze voor een carrière in de horeca. Enkelen van hen volgen zelfs de opleiding gratis als werkzoekende via de VDAB. Als ze slagen, ontvangen ze bijkomend een Europass, wat hen gegeerder maakt op de internationale arbeidsmarkt.

Het eenjarig traject Horeca hotelbedrijf is een unieke opleiding die je op 10 maanden tijd opleidt tot volwaardige kok en kelner.  Jaarlijks kunnen maximaal 30 cursisten deze opleiding volgen bij CVO Vitant op Campus PIVA in Antwerpen. Op vrijdag 3 mei ’24 is er om 18 uur een infosessie. Aanmelden bij bonnie.peeters@cvovitant.be, meer info: www.cvovitant.be.

Aansluitend kunnen geïnteresseerden de huidige cursisten aan het werk zien tijdens hun Streetfoodfestival. Chefs en cursisten experimenteren met hapjes en drankjes en serveren dit voor 200 genodigden. Op die manier leren ze ook die tak van het koken kennen.

Je kan de cursisten van het eenjarig traject Horeca volgen op de
Instagramaccount: Horeca_switch

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten