• 24/06/2024

Hoog in de Lucht met de Sven De Ridder Company

Hoog in de Lucht met De Sven De Ridder Company

 

ANTWERPEN-In de zomer van 2018 konden we genieten van de eerste productie van de juist opgerichte Sven De Ridder Company. De bedenkers en stichters van het eerste uur Sven De Ridder en Brik Van Dijck, konden toen niet weten dat ze zes jaar later een gevestigde waarde zouden zijn in het Vlaamse cultuurlandschap en dat ze nu in juli hun 13e productie op de planken gingen brengen.

De SDRC is er nu in geslaagd om ons het jaar rond te verrassen. Telkens is er een lente- en zomer voorstelling en in december kiezen ze getrouw voor een kerstvoorstelling. Een voorstelling waar ze even hun vaste stek in Elckerlyc voor verlaten en de knusse gezelligheid van het Fakkeltheater opzoeken.

Prison Party, stuk nummer 12 trok maar liefst 12.000 toeschouwers over 19 voorstellingen.

Midden juli kunnen we gaan genieten van ‘Hoog in de Lucht’. Een verhaal dat zich afspeelt op een kleine regionale luchthaven. Een perfecte gelegenheid om de persvoorstelling te laten doorgaan op Antwerp Airport, de gezelligste luchthaven in ons land.

Op een kleine luchthaven is er Devliegher Airlines, een sympathiek familiebedrijf. De oude CEO komt het bijltje te leggen en zijn dochter Nadia neemt het bedrijf over. Zij was als hostess in dienst. Ze is een harde tante en gaat onmiddellijk een harde koers varen. De gezellige werksfeer valt weg en als er dan nog een dreiging komt in de vorm van een overname is het hek van de dam. Het personeel gaat in staking.

Kristel Verbeke, een ancien bij de SDRC kruipt in de huid van Nadia. Kristel mag zich nu eens uitleven in de rol van een bitch.

In de andere rollen ook veel oudgedienden of anciens van vorige SDRC komedies.

Luc Verhoeven is piloot Omer, Linda De Ridder is Martine , het manusje van alles op de luchthaven, stewardess Lotte wordt gespeeld door Jasmine Jaspers, zij is gehuwd met Tanguy woordvoerder , bagage verantwoordelijke en plantrekker, en Lotte wil ten alle koste zwanger worden.  En natuurlijk is er Sven zelf die de purser, hoofd cabine personeel speelt.

Met Jasmine Jaspers hadden we nog een kleine babbel:

Jasmine Jaspers is ondertussen één van de boegbeelden geworden van de Sven De Ridder Company.

Jasmine, de hoeveelste maal speel je nu samen met Sven?

Oei dat wordt tellen. Misschien best van achter naar voren. Met de enkele zomervoorstellingen en een kerst voorstelling komen we toch al zeker aan 5 voorstellingen. En dit op zes jaar Sven de Ridder Company. Niet slecht hé!

-Wat is je rol in ‘ Hoog in de Lucht’?

Ik speel Lotte, de rechterhand van de purser ( Sven De Ridder). Ik ben ook de vrouw van Tanguy ( Brik). Ik wil dolgraag zwanger worden en steek dit niet onder stoelen of banken. Ik zal Tanguy wel alle hoeken van het vliegveld of de luchthaven laten zien. Ik heb gehoord dat er voor mij zelfs een stukje choreografie in het verhaal zit.

-En wat staat er nog op het programma voor Jasmine?

De repetities voor ‘ Hoog in de Lucht’ gaan nu opstarten en dan zijn we klaar voor de start van deze komedie midden juli.

Volgend jaar zit ik in ‘ de Coiffeur van het Verzet’ de speciale SDRC productie op het Zuid. Ondertussen zit er nog iets in de pipeline waarover ik nog niets kan zeggen. Binnenkort komen we er mee naar buiten. ( Misschien Jasmine terug in de Kerstploeg van Sven ?).

In de zomer ga ik ook 4 weken stage geven met Tatyana Beloy bij onder meer Deborah De Ridder en Deep Bridge ivm musicals. En met Helle Vanderheyden ben ik aan zee met het zomerkoor Scarletta. Daarna is het even vakantie  naar Griekenland en gaan we vanaf september toeren in Vlaanderen met de SDRC.

 

Hoog in de Lucht start op 18 juli in Theater Elckerlyc Antwerpen tot 18 augustus.

Nadien vanaf 14 september doorheen heel Vlaanderen , met onder meer twee haltes in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg waar de SDRC heel graag komt.

Een primeur is ook een eerste Nederlandse voorstelling. Op 12 oktober zit men in Hoogerheide. Dat dit het begin van een latere Nederlandse toeruitbreiding gaat worden daar zijn we al zeker van.

Alle info en tickets op: www.svenderiddercompany.be

Gust Charrin.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten