• 13/06/2024

Hoofdprogramma van Maanrock is compleet, tentoonstelling over Opsinjoorke

MECHELEN – Afgelopen maanden maakte Maanrock, dat plaatsvindt van vrijdag 25 tot zondag 27 augustus in Mechelen, al een aantal artiesten bekend, zoals Bart Peeters, Pommelien Thijs en Black Box Revelation. Het programma op het Groot Podium is nu volledig  met onder meer #LikeMe, Niels Destadsbader en Admiral Freebee.

Op vrijdag maakt Admiral Freebee het lijstje compleet. De band van Tom Van Laere brak twintig jaar geleden door met onder meer ‘Einstein Brain’. Met zijn laatste nieuwe plaat ‘The Gardener’ (2021) presenteert Admiral Freebee een gloednieuwe sound waarin breed uitwaaierende toetsenpartijen, diepe bassen en spannende vocalen de boventoon voeren. Wie vorig jaar op Maanrock was, kon Meltheads al aan het werk zien. De vier talentvolle gasten uit Antwerpen bestormen op zaterdag opnieuw het Groot Podium met een bom van energie. Ze grepen net naast het goud op De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally 2022, maar dat houdt hen niet tegen om verder de wereld te veroveren.

Naar jaarlijkse traditie is zondag de ultieme dag om met gans het gezin naar Maanrock te komen. Het festival start in de namiddag met Radio Rommy. Na groot succes is de bende van #LikeMe weer van de partij met een show boordevol dans en muziek voor jong en oud. Les Truttes zag samen met Maanrock het levenslicht in 1996 en begon als een éénmalige grap. Ruim 25 jaar later is deze coverband een gevestigde waarde met elk optreden een theatraal totaalspektakel. Niels Destadsbader staat na vijf jaar voor de tweede keer op Maanrock en brengt een heleboel nieuwe hits mee. Afsluiter van het weekend is Radio Botanique. Maanrock begint op vrijdag en zaterdag om 18.30 uur en gaat door tot 2 uur. Zondag start Maanrock om 14.30 uur en sluit het weekend af om middernacht.

Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest: ‘We zijn als organisatie al aan het aftellen naar Maanrock. Alle namen voor de Grote Markt zijn nu bekend. We zijn heel trots om nog enkele kleppers te kunnen aankondigen. Topartiesten spelen graag op onze Grote Markt, een uniek decor. We doen nu drie avonden Groot Podium. En dat met een heel sterke programmatie. Al die grote namen zijn ook goed nieuws voor onze andere podia. Mensen die voor een headliner afzakken naar Maanrock, zullen ook iets meepikken van de klassieke muziek of van jong Mechels talent. Net die optelsom maakt Maanrock uniek.’ Info: www.maanrock.be

In het Cultuurcentrum van Mechelen opent nu vrijdag 12 mei een tentoonstelling ter ere van Opsinjoorke en zijn maker, Frans Van den Brande. Het bekende beeld is ook de mascotte van Mechelen en de Special Olympics, die in het Hemelvaartsweekend neerstrijken in de stad. Naast een fototentoonstelling rond Van Den Brande en de creatie van Opsinjoorke, zullen ook enkele Opsinjoorbeelden van Sjarabang voor de Special Olympics te bezichtigen zijn.

Een fotoreeks neemt bezoekers mee in de creatie van het bronzen beeld van Opsinjoorke dat hij in 1986 voor de stad realiseerde. Daarnaast komen andere werken van de beeldhouwer in beeld. Opsinjoorke is immers niet meteen een sculptuur dat zijn artistiek oeuvre karakteriseert. Hoewel hij in zijn vroegste periode nog figuratief werkte, komt hij in de jaren 1960 tot een geheel eigen stijl waarin geabstraheerde figuratie en lyrische abstractie elkaar afwisselen. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in de inkomhal van Cultuurcentrum Mechelen tot en met zondag 28 mei, van woensdag tot zondag van 13 tot 18 uur. Info: www.cultuurcentrummechelen.be/frans-van-den-brande-opsinjoorke.

Wegens het succes van ‘Beestige Charters, een expo over het dier in het document’ tijdens Erfgoeddag en Erfgoedweek organiseert het Stadsarchief Mechelen een avondopening van de tentoonstelling nu donderdag 11 mei om 20 uur. Info: https://stadsarchief.mechelen.be/expo-beestige-charters. (EM / Foto Mechelen Feest)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten