• 27/05/2024

Honden vergiftigd in Tivolipark, 3 000 feestvierders voor uitverkocht festival in Bonheiden

MECHELEN – Stad Mechelen laat een tijdelijke camera hangen aan de hondenweide in het Tivolipark na enkele meldingen van vergiftiging van honden. Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld): ‘We hebben weet van drie honden die vergiftigd zijn. Door een camera te hangen willen we ontraden, maar ook kunnen identificeren bij nieuwe feiten. Onze politie is gestart met een onderzoek naar de dader.’

De eerste meldingen van mogelijke vergiftiging dateren van maandag. Drie honden zijn naar de veearts moeten gaan en die bevestigde dat er wel degelijk sprake is van een vergiftiging. Vandersmissen: ‘Toen duidelijk was dat het om opzettelijke vergiftiging gaat, heb ik onmiddellijk opdracht gegeven om een camera te plaatsen. Het milieuteam van de politie is vandaag ter plaatse gegaan om de zogenaamde wildcamera optimaal te monteren. Uiteraard wordt de hondenweide nu ook dagelijks visueel gecontroleerd.’ De beheerders van het park hebben ook een infobord opgehangen aan de ingang van de hondenweide met de nodige info om de hondeneigenaars te verwittigen. ‘Er is een grote vraag naar hondenweides in de stad. Om op zoveel mogelijk locaties een antwoord te bieden spreiden we deze zones zoveel mogelijk over het grondgebied.’

Op zondag 6 augustus vindt op het Zellaerdomein in Bonheiden voor de eerste keer het festival ‘12 Inch Lovers’ plaats, een privéinitiatief voor liefhebbers van LP’s en dus muziek op de vinyldrager. Het doelpubliek is 40. Het lokaal bestuur haalt alles uit de kast om de eerste editie die op Bonheidense bodem plaatsvindt, veilig te laten verlopen. Er worden 3 000 feestvierders verwacht.

Het festival is al een poosje uitverkocht. Op 6 augustus zakken 3 000 feestvierders van dancemuziek af naar het Zellaerdomein voor een eerste editie van het festival ’12 Inch Lovers’. Een dergelijk aantal bezoekers heeft mogelijk impact op de omgeving. De gemeente neemt alle mogelijke maatregelen om de impact op de natuur te beperken. Burgemeester Lode Van Looy (BR): ‘We vragen de organisatie om voldoende maatregelen te nemen waardoor de natuur gevrijwaard blijft. We vinden het erg fijn dat een festival van deze grootte voor de eerste keer in Bonheiden neerstrijkt, maar het mag geen blijvende gevolgen kennen.

Op expliciet verzoek van Gemeente Bonheiden worden door de organisatie onder meer maatregelen voorzien bij extreme droogte of hevige waterval. Organisator Gunnar Deckers: ‘De organisatie voorziet waternevel bij extreme hitte, maar ook bij hevige regenval worden maatregelen genomen door het uitdelen van 500 poncho’s. Een groot deel van het publiek kan schuilen, de rest kan ervan gebruik maken. Bij temperaturen boven de 28 graden is roken op het domein verboden, al weten Gemeente Bonheiden en de organisatie dat niet iedereen zich aan deze regel houdt. Audrey Bertens van Noodplanning Waterkant: ‘Daarom vroegen we de organisatie extra medewerkers in te zetten om sigarettenpeuken op te sporen en waar nodig, te doven.’ De politiediensten zullen aan de ingang met een politiehond intens controleren. Wie een hoeveelheid drugs op zak heeft dat niet voor eigen gebruik is bestemd, krijgt een PV en kan worden gefouilleerd. De organisatie bepaalt of de gebruiker het domein nog mag betreden.

Om 23 uur gaat de stekker eruit zodat de mensen nog van een gewone nachtrust kunnen genieten. Er worden via een lokale Bonheidense partner voor de aanwezigen ook oordopjes voorzien.

De enige invalsweg is de N15 (verbindingsweg Putte – Mechelen). Van Looy: ‘We vragen mensen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Het grotendeel van de kopers van tickets komt uit de buurt, of uit de provincie Antwerpen. Er wordt een bewaakte fietsparking voorzien. Anderzijds worden er bussen ingelegd die wat verder parkeren, auto’s kunnen terecht op de weide op het kruispunt van de Oude Baan en het Zellaerdomein.’ (EM / Foto Gemeente Bonheiden)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten