• 12/07/2024

Hof Van Buysleyden Mechelen opent deuren, voortaan mobiele vaccinaties

MECHELEN – Op zondag 12 september opent museum Hof van Busleyden in Mechelen haar deuren voor Open Monumentendag met een aanbod voor jong en oud. Zo kan je met de familie in een creatieve workshop je eigen stadpaleis bouwen. De rondleidingen met gids zijn volzet.

Ook dit jaar neemt museum Hof van Busleyden deel aan de Open Monumentendag. Het museum biedt op deze dag de kans aan de bezoeker om achter de schermen te glippen. Zo zal de beiaardtoren open zijn voor publiek en kan je een kijkje nemen in het restauratieatelier. Dit allemaal onder begeleiding van museumgidsen. Gezinnen kunnen creatief aan de slag tijdens één van de workshops.  Björn Siffer (Groen), schepen voor cultuur: ‘In en rond Mechelen zijn er een 30-tal plaatsen die dit jaar deelnemen aan Open Monumentendag en uiteraard kan ons prachtige Hof van Busleyden daar niet bij ontbreken. Na een digitale editie vorig jaar zijn we enorm verheugd dat mensen ons erfgoed opnieuw in het echt kunnen bewonderen.’ De inschrijvingen voor de rondleidingen zijn intussen volzet, voor de workshops voor gezinnen zijn er nog plaatsen beschikbaar.’ Meer info en reserveren kan via www.hofvanbusleyden.be.

De komende weken zal het vaccinatieteam van de Eerstelijnszone Mechelen-SKW op heel wat verschillende locaties aanwezig zijn. Op die manier willen beide besturen en het vaccinatiecentrum verder werk maken van een hoge vaccinatiegraad in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

Momenteel is 76 procent van de totale bevolking van de Eerstelijnszone Mechelen – Sint-Katelijne-Waver gevaccineerd. Dat zijn mooie cijfers die ervoor zorgen dat het normale leven steeds meer terug ingang vindt. Kristof Sels (N-VA), burgemeester van Sint-Katelijne-Waver: ‘Uiteraard zijn we heel tevreden over de vaccinatiebereidheid van onze inwoners.  Mensen beseffen erg goed dat vaccineren een heel belangrijke factor is om het coronavirus het hoofd te bieden.’

Alexander Vandersmissen (Open Vld), burgemeester van Mechelen: ‘Om alle inwoners maximaal de kans te geven zich te laten vaccineren gaan we daarom de komende weken op de meest uiteenlopende locaties ons mobiel vaccinatieteam inzetten. Wie dus om eender welke reden nog niet werd gevaccineerd, krijgt nu dus de ultieme kans. Van dorpshuizen, dienstencentra tot scholen en zelfs bij KV Mechelen: de inwoners gaan ons team en het prachtige bestickerde busje overal zien opduiken.’ Goele Drijkoningen, populatiemanager: ‘Omwille van vakantie, kampen, twijfel, schrik of andere redenen heeft nog niet iedereen zich laten vaccineren. We merken evenwel dat mobiele vaccinatiemomenten nog een groot aantal burgers aanspreken, omwille van het laagdrempelige en toegankelijke karakter.’ Concreet gaan mensen kunnen kiezen tussen het vaccin van Johson & Johnson (elke 18+er) of Pfizer (elke 12+er). Voor Pfizer volgt dan telkens nog een tweede prik, 21 dagen later. Een overzicht van alle locaties waar het mobiele vaccinatieteam de komende weken te vinden zal zijn, kan worden geraadpleegd via www.mechelen.be/mobiele-vaccinatie. Vandersmissen:  Het blijft ontzettend belangrijk om de vaccinatiegraad nog verder op te trekken.’ (EM / Illustratie Stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten