• 27/05/2024

Hobokense districtsraad en adviesraad Sport en Bewegen huldigden sportlaureaten

HOBOKEN – Het districtscollege van Hoboken en de adviesraad Sport en Bewegen zette naar jaarlijkse gewoonte de meest verdienstelijke atleten van het district in de bloemetjes.

Tijdens de feestelijke receptie werd er bekendgemaakt welke van de 24 individuele sporters en tien teams naar huis mochten met één van de zes Awards. Ook dit jaar was er een prijs voor Team, Talent, Talent Team, Master, Sportprestatie en Sportverdienste.

Elin Loos mocht voor het eerst de trofee van Sportprestatie in ontvangst nemen. Ze won met de Belgische ploeg beachkorfbal een gouden medaille op het Europees kampioenschap in Polen en wist dat kunstje bijna nog eens te herhalen met de Belgische ploeg korfbal op het EK U21 in Kolin-Tsjechië.

Daar moest ze echter genoegen nemen met zilver. Ook zus Janne Loos probeerde trouwens haar eremetaal op het WK en EK korfbal voor U19 en U21 om te zetten in een trofee maar moest het dus nipt afleggen tegen Elin.

Qua eremetaal op grote toernooien was Hoboken in 2023 trouwens goed vertegenwoordigd. Met onder meer acht nationale titels, drie Belgische kampioenen, één Europese kampioene en zilveren medailles op de wereldspelen en een wereldkampioenschap was de keuze voor de jury niet makkelijk.

De winnaars van de hoofdtrofeeën zijn:

Zaalvoetbalploeg GS Hoboken Ster promoveerde naar de eliteafdeling van de KBVB en ging naar huis met de trofee voor ‘Team’.

Tjorben Fredrickx wist de jury te overtuigen met een provinciale titel in het speerwerpen en polsstokspringen en verzilverde zo zijn nominatie als ‘Talent’.

Handbalclub Sasja was alomtegenwoordig in de categorie ‘Talent Team’ met driejeugdploegen. Het was uiteindelijk de U12 die de award in de prijzenkast mocht bijzetten.

Jeremy en vader Danny Lenaerts kwamen van de wereldspelen in Berlijn terug met een zilveren medaille in de categorie ‘Unified Sailing’ en ontvingen de trofee ‘Master’.

Serge Bossant werd gevierd als ‘Sportverdienste’ voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van Korfbalclub Hoboken Mercurius.

Carine Leys (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘De Hobokense sportlaureaten maken het elk jaar moeilijker om een gepaste winnaar te kiezen en zo hoort het ook te zijn.’

‘We mochten opnieuw een aantal vaste waarden verwelkomen die al lange tijd met verve de kleuren van ons district verdedigen.’

‘Tegelijkertijd vullen we onze erelijst ook aan met enkele nieuwe namen met internationale prijzen en daar kunnen we alleen maar trots op zijn.’

‘Met Elin en Janne Loos zetten we trouwens onze traditie van zussen die op hoog niveau presteren (naar analogie met de zussen Lumbeeck, BMX) verder.’

‘Als we in de toekomst alles in tweevoud blijven krijgen, dan ziet het er goed uit voor het Hobokens sportlandschap. (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten