• 21/06/2024

Hoboken zaterdag verlicht, nog tot 6 maart naar Da Vinci-tentoonstelling

HOBOKEN – In deze tijden heeft iedereen wel nood aan een beetje solidariteit. De actie #verlichtHoboken geeft Hobokenaren de kans om het jaar warm in te zetten, door op zaterdag 8 januari samen het hele district te verlichten.

Door de opkomst van de vierde coronagolf, werden de kerstmarkt en de traditionele nieuwjaarsdrink in Hoboken geannuleerd. Om Hobokenaren de kans te geven hun verbondenheid en solidariteit te tonen, werd de actie #verlichtHoboken in het leven geroepen. Elke Hobokenaar ontving een uitnodiging in de brievenbus, om op zaterdag 8 januari vanaf 17 uur een lichtje voor het raam of aan de voordeur van de woning te zetten en even aan elkaar te denken. Als aanmoediging om deel te nemen, kunnen Hobokenaren die een toffe foto van zichzelf met hun lichtje op sociale media posten onder de hashtag #verlichtHoboken een prijs winnen. Districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA): ‘In deze tijden is er nood aan verbinding en steun aan elkaar. Wij hopen dat veel Hobokenaren zullen deelnemen aan dit initiatief. Zo brengen we samen wat licht naar elkaar.’

Tom De Boeck (Vooruit), schepen van evenementen: ‘Die avond doorkruist er een fotograaf de straten van Hoboken om de verschillende sfeerlichtjes op gevoelige plaat vast te leggen. Wie weet komt jouw woning wel op www.hoboken.be of op de Facebookpagina van Hoboken terecht. Daar kan je ook zelf voor zorgen door jouw foto te labelen onder #verlichtHoboken. Zo maak je nog kans op een leuke prijs.’

Nog tot zondag 6 maart vult het werk van Leonardo da Vinci de ruimtes in Waagnatie Expo & Events Antwerpen. De uitgebreide overzichtstentoonstelling ‘Leonardo da Vinci – Kunstenaar – Uitvinder – Genie’ laat zien dat de man veel meer was dan de schilder van de Mona Lisa. Hij verrichtte in de vijftiende eeuw baanbrekend werk en was in zijn denken én doen zijn tijd vele honderden jaren vooruit.

Leonardo da Vinci (1452-1519) staat bekend als de meest ruimdenkende en briljante wetenschapper, kunstenaar en uitvinder ooit. Bijna 500 jaar na zijn dood, is de belangstelling voor zijn werk onverminderd groot. De recente vondst van een originele pentekening (geschatte waarde vijftien miljoen euro) in Parijs en de koop van een privécollectie door de Poolse overheid met daarin Da Vinci’s Dame met Hermelijn (1490) waren wereldwijd voorpaginanieuws.

De expositie maakt al zijn werk tastbaar voor een breed publiek. Naast reproducties van Da Vinci’s meest beroemde kunstwerken, bevat de expositie tientallen uit hout gereconstrueerde uitvindingen. Deze zijn door Italiaanse vakmannen minutieus in elkaar gezet, op basis van Da Vinci’s originele tekeningen. Een groot deel hiervan is door de bezoekers aan te raken en te bedienen. De letterlijke tastbaarheid van het getoonde werk, maakt de denkwereld van het genie inzichtelijk en schetst een helder beeld van hoe ver Da Vinci zijn tijd vooruit was. De bezoeker wordt meegenomen langs de mythes en legendes rond zijn leven en voelt aan den lijve hoe Da Vinci’s erfenis ook vandaag de dag nog inspireert, uitdaagt en een raampje in het hoofd openzet dat creativiteit toelaat. Meer info: https://expodavinci.be/. (EM / Foto Speak Up Communications)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten