• 15/07/2024

Hoboken schenkt kerstbomen aan inwoners, Merksem cadeaubonnen

HOBOKEN – Het Hobokense districtsbestuur stelt het op prijs als Hobokenaren fijne initiatieven organiseren die bijdragen tot een gezelliger district. Inwoners die de afgelopen twee jaar via Stadsmakers Hoboken een activiteit organiseerden in hun straat, kregen daarom de kans om twee kerstbomen aan te vragen om in hun straat te plaatsen.

Negentien Hobokense Stadsmakers gingen op dit aanbod in, goed voor 38 kerstbomen. Nadat de kerstbomen geleverd werden, gaan ze nu aan de slag om deze feestelijk te versieren voor de komende kerstperiode.

Tom De Boeck (Vooruit), districtsschepen voor cultuur: ‘Omdat het organiseren van feestjes de laatste twee jaar een echte uitdaging was willen we de Hobokenaren, die daar alsnog hun schouders onder hebben gezet, graag belonen. Door het schenken van kerstbomen die door de bewoners versierd worden, ontstaat er meteen een fijne kerstsfeer in de buurt waar mensen instant gelukkig van worden. Het zijn de kleine gebaren die tellen in deze bijzondere tijden.’

Met ‘Winkelgebaar voor de Merksemnaar’ zorgde het district in oktober voor een extra stimulans om lokaal te winkelen. Dankzij voordeelbonnen in districtsmagazine MXM genoten Merksemnaren van toffe kortingen en gratis attenties bij meer dan 40 lokale handelaars.

Wie één of meerdere bonnen gebruikte en die ingevuld deponeerde in de verzameldozen bij de handelaars, maakte bovendien kans op een prijs. De winnaars van de actie zijn nu gekend.

In totaal verzamelde het district meer dan 1 100 ingevulde voordeelbonnen. Daaruit lootten enkele leden van het Merksemse Junior Team de 23 winnaars van de actie. Die winnen samen in totaal 2 000 euro aan cadeaubonnen: één winnaar van 500 euro, twee winnaars van 250 euro en twintig winnaars van 50 euro. De cadeaubonnen kunnen ze nog tot midden volgend jaar spenderen bij de handelaars die deelnamen aan de actie.

De feestelijke ontvangst in het districtshuis van de winnaars, de deelnemende handelaars, het districtscollege en de districtsraadsleden kon niet doorgaan omwille van corona.

De winnaars konden hun prijs maandagavond wel persoonlijk in ontvangst nemen uit handen van Sonja De Meyer (CD&V), districtsschepen voor lokale economie. (zie foto).

De Meyer: ‘We zijn verheugd dat we zoveel Merksemnaren bereikten met onze middenstandsactie. Zij gaven de lokale economie in Merksem samen een mooie boost. En niet alleen met de actie zelf, maar ook met het prijzengeld dat het district schenkt in de vorm van cadeaubonnen geven we onze lokale middenstanders een duwtje in de rug. De winnaars verwelkomen in het districtshuis was uiteraard een fijne taak. Niets dan blije gezichten bij het in ontvangst nemen van de cadeaubonnen.’

Een feestelijk afsluitmoment met receptie wordt alsnog gepland zodra de coronamaatregelen het toelaten. (EM / Foto District Merksem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten