• 14/06/2024

Historische vondst in Herentals, nieuwe rijroute containerpark Mol Millegem

HERENTALS – Bij de uitvoering van de fietsstraat in de Sint-Jobsstraat in Herentals is een mooie ontdekking gedaan.

Zo kwamen er bij de grondwerken oude funderingen van de Koepoort (zie foto) piepen. Dat is de voormalige stadspoort die deel uitmaakte van de vestenstructuur.

De archeoloog die de stad aanstelde, heeft de restanten uitvoerig in kaart gebracht en geïnventariseerd.

Die waardevolle informatie kan in de toekomst nog van pas komen, bijvoorbeeld in de lopende studie van Recapture the Fortress Cities.

De stad Herentals bekijkt momenteel hoe ze deze vondst blijvend onder de aandacht kan houden.

Vanaf morgen vrijdag 13 augustus rijd je opnieuw van en naar het containerpark in Mol-Millegem langs de Vinkenstraat.

Afgelopen maanden organiseerde de gemeente Mol een bevraging over de rijroute van en naar het containerpark.

Uit de bevraging en de verschillende opstellingen blijkt dat de oorspronkelijke route, af- en aanrijden langs de Vinkenstraat, zowel voor bewoners, gebruikers als ondernemers de voorkeur krijgt.

Andreas Verbeke (N-VA), schepen van mobiliteit: ‘De voorbije maanden werden twee andere proefopstellingen getest: aan- en afrijden via Mariëndal én naar het containerpark via Mariëndal, terugrijden langs de Vinkenstraat.’

‘Via het participatieplatform gaven zowel buurtbewoners, bedrijven als bezoekers van het containerpark feedback op deze routes.’

‘Uiteindelijk bleek de oorspronkelijke route, heen en terug langs de Vinkenstraat, de meest gedragen beslissing.’

Van 21 juni tot en met 21 juli konden bezoekers, samen met bewoners en bedrijven op het participatieplatform deelnemen aan de bevraging. Zes bedrijven, 34 buurtbewoners en 155 bezoekers deelden hun mening.

Het merendeel van de buurtbewoners vond de originele route beter dan de proefopstelling. Bezoekers gaven bovendien aan dat de weg moeilijker te vinden was en niet op het extra verkeer voorzien was.

Bedrijven ondervonden hinder van de proefopstelling langs Mariëndal. Het industrieverkeer op dezelfde route als de bezoekers van het containerpark bleek geen ideale combinatie. (EM / Foto Stad Herentals)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten