• 23/06/2024

Hinder in Bevel en via Grote Puttingbaan, wandelen in Kempense Beemden

NIJLEN – Op zaterdag 12 augustus zijn er de hele dag wielerwedstrijden in en rond het centrum van Bevel. Om alles veilig te laten verlopen, zijn een aantal straten afgesloten, sommige zijn niet bereikbaar en in andere geldt een tijdelijke enkelrichting.

 Voor de veiligheid is het parcours volledig afgesloten. Dat betekent dat ook de straten die omsloten worden door het parcours, niet bereikbaar zijn met de auto.

 Op de Nijlensesteenweg staan er verkeerslichten aan het kruispunt met Kiezelweg en het kruispunt met Kard.Cardijnstraat. Er komen in het midden van de weg nadarhekken, de renners rijden op dit stuk richting Kiezelweg.

 Het verkeer op de Nijlensesteenweg krijgt op één baanvak beurtelings groen licht. Volgende straten worden enkelrichting vanaf 18 tot  22 uur in de richting van de koers: Bevel-Dorp van kruispunt Heikant tot kruispunt Rooiestraat, Rooiestraat, Kruideniersstraat, Itegemsesteenweg vanaf kruispunt Kruideniersstraat tot kruispunt Heikant en Heikant vanaf kruispunt Itegemsesteenweg tot Bevel-Dorp.

 Op het volledige parcours is er een parkeerverbod. Vanaf 20.30 uur tot 24 uur wordt Bevel-Dorp afgesloten voor alle verkeer over een zone van 100 meter langs beide kanten van café De Max. De omleiding gaat langs Kruiskensbaan via De Hullebrug richting Markt Berlaar, dan richting Kessel tot aan Nieuwe Bevelsesteenweg en van daaruit terug naar Bevel. Info: www.gpdemax.be.

 Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Grote Puttingbaan. Ter hoogte van nummer 5 (aan de inrit naar tenniscentrum Oase) zijn er dan herstellingswerken aan het wegdek.

 Richting Nijlen is er een omleiding voor het verkeer langs Stationssteenweg, Nieuwstraat, Smoutmolendreef en Grote Steenweg. Richting Kessel loopt de omleiding langs Grote Steenweg, Kessel-Dorp en Stationssteenweg. Fietsers kunnen aan de werf passeren.

 Wandelnetwerk Kempense Beemden telt 325 knooppuntenroutes in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven.

 Je stapt langs beken en grachten of volgt de bochtige oevers van de Kleine Nete of de Aa. Zonder risico op natte voeten: in waterrijke natuurgebieden als Lovenhoek, Kindernouw of Schupleer houden vlonderpaden, houten bruggetjes en stapstronken je voeten droog. Met een beetje geluk spot je tussen het riet een ijsvogel of reiger, speurend naar een lekker hapje.

 Ook graag een traktatie? Kies voor een karaktervolle kroeg of terrasje in de schaduw van een molen. Sfeer opsnuiven doe je in karaktervolle dorpjes, authentieke molens en het sprookjesachtig kasteel in Vorselaar. 

 Voel je even een prins(es) langs het prachtige waterkasteel De Borrekens in Vorselaar, kom tot rust in de Heggekapel in Poederlee of het Fatima-oord in Zandhoven, ervaar het ultieme vakantiegevoel in recreatiedomein De Lilse Bergen en smul van ijsjes bij De Hoeve in Zandhoven.

 Info: https://www.kempen.be/oeverlopen-de-vallei-van-de-nete-en-de-aa-op-wandelnetwerk-kempense-beemden. De wandelbrochure bestel je via  https://www.kempen.be/. (EM / Foto Provincie Antwerpen (Grotenhoutbos in Vosselaar en Lille)  

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten