• 20/05/2024

Hilde Steylaerts krijgt eerste prik in CC De Mol

LIER – De voorbije weken werd hard gewerkt om vaccinatiecentrum Pallieterland klaar te krijgen. In het centrum, dat onderdak vindt in CC De Mol in Lier, zullen de komende maanden de inwoners van Berlaar, Duffel, Nijlen, Lier en Ranst terecht kunnen voor hun prik. Deze vijf gemeenten behoren tot de Eerstelijnszone Pallieterland.
Vanmiddag opende het centrum de deuren en werden de eerste 100 vaccins gezet. Ze waren allemaal gereserveerd voor zorgmedewerkers uit de eerstelijnszone. Een groot deel onder hen gaf zich eerder al op om de komende maanden mee te werken in het vaccinatiecentrum zelf.
Hilde Steylaerts (zie foto) uit Lier kreeg als allereerste het vaccin toegediend.
 
Hilde is verpleegkundige in het Heilig Hartziekenhuis en gaf zich ook op om als vrijwilliger mee te werken in het vaccinatiecentrum.
‘Ik ben heel blij dat ik vandaag mijn vaccinatie kreeg. Het is een goed gevoel dat ik daardoor binnenkort anderen beter kan beschermen. Als verpleegkundige kom ik dagelijks immers in contact met zieke patiënten. Ik vind het vooral belangrijk voor hen en voor mijn ouders en pas in de tweede plaats voor mezelf.’
Dinsdag zullen opnieuw 200 vaccins gezet worden in het vaccinatiecentrum, eveneens aan zorgmedewerkers uit de zone. Daarmee zorgt het vaccinatiecentrum voor een vlotte toediening van alle dosissen die het ontvangt. Het staat bovendien klaar om te versnellen tot 1 200 vaccinaties per dag wanneer de vaccinbevoorrading wordt opgedreven. (EM / Foto Stad Lier)
 
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten