• 17/07/2024

Hilde Hoefnagels uit Herentals stelde tweetalig boekje over Napels voor

HERENTALS – Zaterdagmiddag stelde Hilde Hoefnagels haar tweetalig (Italiaans/Engels) boekje over Napels voor. Ze deed dat in Wijnhuis Vinterra in Herentals. Hilde pendelt al bijna twintig jaar tussen Italië en België en bezoekt Napels zo vaak mogelijk. Hoe beter ze de stad leert kennen, hoe meer ze erover wil weten. En hoe meer ze erover wil vertellen. Tot een bevriende Italiaanse uitgever, zelf Napolitaanse, haar op een dag voorstelde er een boekje over te schrijven.

Het resultaat is geen historisch werk, evenmin een reisgids. Ze beschrijft haar impressies en belevenissen in korte hoofdstukjes, gedocumenteerd met veel eigen foto’s. Het boekje is geschreven in twee talen: de bovenste helft van elke pagina is in het Italiaans, de onderste in het Engels. Hierin neemt Hilde de lezer mee door de stad en vertelt over urban legends, bezienswaardigheden, de Napolitaanse keuken, kunst, taxichauffeurs, kerststallen, art nouveau en stukjes geschiedenis. Tijdens de presentatie vertelde ze enkele anekdotes. Zo hebben de kerststallen vaak geen traditionele kerstbeelden maar bekende en beroemde mensen. Zo kwam ze Wout van Aert tegen in een kerststal.

Het is dus een wervelende uitnodiging om een fascinerende stad te leren kennen die te lang ver achter Rome, Firenze en Siena gerangschikt stond als interessant om te bezoeken. Ook thuisblijvers kunnen ervan genieten en mentaal meereizen en een stad leren kennen die een wereld op zich is. Een wereld binnen Italië. Het boekje is voor €15 te verkrijgen bij de uitgever (info@kinetes.com) of bij Hilde zelf (0496703666).

Foto: Adrie de KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten