• 21/06/2024

Hier zijn ze weer: onze agendatips voor het weekend

ANTWERPEN – Zoals elke vrijdag geven we ook vandaag tips voor uitjes tijdens het weekend.

*DUFFEL/KESSEL/KONTICH/LIER MORTSEL – Ook dit jaar organiseert Opnieuw & Co weer de Dag van de Kringwinkel. De zes winkels van Opnieuw & Co toveren morgen hun winkel om tot een walhalla voor schattenzoekers en dit tussen 10 en 18 uur. De winkel op de Vredebaan in Mortsel is wat kleiner dan de andere winkels, daar zal een extra aanbod stripverhalen en LP’s verkocht worden.

*MOL – Morgen wordt de Week van de Fair Trade afgesloten met wereldse akoestische vibes aan de Wereldwinkel. Kom tussen 10 en 18 uur naar het Santo Tomásplein en geniet van muziek van onder meer Jazzy Bart en Rasta Roni. Er zijn gratis hapjes en drankjes.

Naar aanleiding van de Bibliotheekweek zet het bibliotheekteam haar lezers in de bloemetjes. Je kan genieten van muzikale intermezzo’s, een leescafé en zelfs een literaire flashmob. Kom ook zeker een kijkje nemen op de grote boeken- en cd-verkoop. Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. Je bent morgen welkom in de bibliotheek, Molenhoekstraat 2, tussen 10 en 16 uur.

*GEEL – Maak zondag van 14 tot 16 uur een ingetogen en verrassende wandeling langs trage wegen, groene plekjes en kleine verhalen. De wandeling is gratis en start aan De Halle & dienst toerisme en stadsanimatie, Markt 1. Stapschoenen zijn een aanrader.

*MALLE – Zondag kan je om 13u30 uur naar de theatervoorstelling Blind Geheugen in de Dennen in een regie van Mieke Vanhove met als spelers Marlies Van der Heyden en Paul Van Hest. Tickets kosten vijf euro en zijn ter plaatse te betalen. Inschrijven via administratie@dedennen.be. Het stuk gaat over een acteur die wordt ontslagen omdat bij hem Alzheimer werd vastgesteld.

*DUFFEL – Van morgen tot en met maandag 17 oktober staan de foorkramers klaar om je te ontvangen op de jaarmarktkermis op het plein aan de G.Van der Lindenlaan. De foorkramers voorzien morgen een prikkelarm uurtje van 16 tot 17 uur. De kermis is morgen geopend van 16 tot 22 uur, op zondag van 14 tot 22 uur en op maandag van 10 tot 22 uur. Maandag is er jaarmarkt. Info: https://www.duffel.be/jaarmarkt. (zie foto)

*ARENDONK –In 1836 voorzag de gemeente in een weg die langs de Nederlandse grens liep. Mettertijd verdween deze ‘reservatiestrook’ onder de begroeiing. Nu is de weg opnieuw openbaar gemaakt als wandelpad. Morgen kan je een wandelvertelling volgen. Inschrijven via https://www.dagvandetrageweg.be/activiteiten/wandelvertelling-de-vergeten-grensweg-van-arendonk-10-km

*PUTTE – Morgen organiseert de bibliotheek opnieuw een heuse Verwendag. Elke bezoeker kan tien afgevoerde tijdschriften gratis meenemen. De innerlijke mens wordt niet vergeten: een kopje koffie, thee of iets fris met een lekker koekje staan klaar. De jongste bezoekers kunnen zich in de binnentuin uitleven op een springkasteel en iedereen kan een exclusieve katoenen draagtas maken. Je bent welkom tussen 10 en 13 uur.

Edwin MARIËN

Foto: Gemeente Duffel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten