• 09/12/2023

Hier kan je heen tijdens het eerste weekend van het jaar

ANTWERPEN – De voorbije dagen – en zelfs weken gaven we je opnieuw info over verschillende evenementen die dit weekend gehouden worden. Hierbij nog een aantal tips, geselecteerd uit een – alweer – uitgebreid aanbod:

*ANTWERPEN: Dit weekend kan je voor het laatst terecht in de tijdelijke museumshop van DIVA op de Grote Markt, die helemaal ondergedompeld is in de sfeer van Winter in Antwerpen, dat zondag eindigt. Er is een korting van 60 procent op alle artikels. Men biedt een uitgebreid assortiment aan met exclusieve items. Van champagneglazen tot gouden pauwen, boeken over juwelen en leuke gadgets voor kinderen. Als je bij aankoop je e-mailadres achterlaat, ontvang je bovendien een kortingscode voor de aankoop van je toegangsticket voor DIVA vanaf de heropening (zie foto).

*GEEL: Vroeger werden er aan de Leuvense stoof of rond de open haard straffe verhalen over onder meer de Mannen van de Barg, heksen en de kwade hand verteld. De Geelse Gidsenbond gaat morgen vanaf 19 uur in de Gasthuishoeve terug in de tijd met onder meer vertellingen over de geesten- en de duivelswereld, de kaboutermannekes en de alven. Je kan er gratis terecht.

*MOL: LotinCo organiseert sportlessen voor mensen met én na kanker. De lessen bieden een gelegenheid om samen te bewegen met lotgenoten en op een rustige manier je conditie te verbeteren. Ontdek het aanbod op www.gemeentemol.be/sport > sportlessen voor volwassenen. De (online) inschrijvingen starten vanavond. De eerste activiteit vindt zondag plaats, een wandeltocht. Heb je een medisch attest, dan is de deelname gratis.

Zondag organiseert Natuurpunt Netebronnen een begeleide uitstap naar de Ronde Put. Je gaat op zoek naar ganzen, roofvogels en andere overwinteraars zoals de klapekster. Alle deelnemers verzamelen om 9 uur aan Brug 2 (op de weg van Postel naar Retie). Het einde is voorzien om 12 uur. Inschrijven kan tot de dag zelf via jefsas@skynet.be of 0499 34 62 60.

*KALMTHOUT – Zondag is het feest in Kalmthout. De omgeving van het gemeentehuis wordt omgetoverd tot een feeëriek winterdorp. Droom weg bij dansende lichtjes, warm op met een kop dampende soep of glühwein en klink met vrienden, buren en kennissen op het nieuwe jaar. Er worden gratis soep en frieten uitgedeeld. Daarnaast tekenen ook enkele verenigingen present voor de verkoop van drank en versnaperingen.

De sportraad zoekt sporters die zich op een bijzondere manier voor hun sport verdienstelijk hebben gemaakt tussen 1 januari 2021 en 1 januari 2023. Ken jij zo’n sportman, sportvrouw of sportploeg? Bezorg de sportraad dan een voorstelling van de kandidaat met een gemotiveerde opgave van zijn of haar prestaties. De kandidaturen moeten uiterlijk op vrijdag 13 januari bezorgd worden bij de sportdienst (Driehoekstraat 25) of sport@kalmthout.be

*BORNEM: Morgen vindt de berenparade en de bijhorende nieuwjaarsdrink plaats in het centrum van de gemeente. Om 18 uur is er de openingsshow met de magische berenparade in de Boomstraat, om 18 uur volgt de nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners op het Kardinaal Cardijnplein gevolgd door de slotshow van de berenparade om 20 uur.

Edwin MARIËN

Foto DIVA

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten