• 21/06/2024

Hier is hij terug: onze verre-van-compleet-weekend-kalender

ANTWERPEN – Vorige week brachten we je een ‘speciale’ weekendkalender, volledig in het teken van de Dag van de Zorg. Vanaf vandaag opnieuw een ‘normale’ kalender. Zoals steeds geven wij een overzicht van een aantal activiteiten die we op ons redactie hebben binnen gekregen. We hebben dus helemaal niet de pretentie om volledig te zijn.

*ANTWERPEN + ALLE DISTRICTEN + MECHELEN: Morgenavond is er opnieuw Earth Hour, een jaarlijkse wereldwijde actie van het WWH die de strijd tegen klimaatverandering in te kijker zetten. Diverse steden en gemeenten zetten hun verlichting een uur uit. Stad Antwerpen doet mee. Info: https://www.antwerpen.be/info/605c4e460977268476298bcb/earth-hour-stad-dooft-de-lichten-aan-38-gebouwen. Mechelen dooft de lichten zelfs van vrijdagavond tot maandagochtend. Info: https://www.mechelen.be/doe-het-licht-maar-uit…tijdens-earth-hour

*MECHELEN: De Mechelse beeldhouwer Pol Cockx overleed op 6 maart. De tentoonstelling ‘Pol Cockx in beeld’ die zondag in het Cultuurcentrum opent, was op dat moment in volle voorbereiding. Met deze expo brengt men een hommage aan de kunstenaar. Je kan gaan kijken van woensdag tot zondag van 13 tot 18 uur. Info: https://cultuurcentrum.mechelen.be/pol-cockx-in-beeld.

*GEEL – Morgen en zondag vindt Hack Kempen plaats op de Innovatiecampus (Kleinhoefstraat 6). Hack Kempen is de eerste publieke hackathon op Kempens grondgebied. Samen met 22 deelnemers zal er gezocht worden naar oplossingen voor de probleemstelling van Nike, Belgoprocess, Heylen Warehouses en Open Manufacturing Campus. Het heeft niets te maken met computercriminaliteit. Info: https://www.hackkempen.be/challenges.

*MORTSEL – Morgen krijgt de Pieter Reypenslei net dat ietsje meer glans met Mortsel showt. Deze trendy modeshow in openlucht is aan zijn zesde editie toe. Een 30-tal Mortselse winkels tonen er hun nieuwe collecties en hipste modetrends op de catwalk. En dit pal in het hart van het commercieel centrum van Mortsel. De modeshow wordt gepresenteerd door Eline De Munck. Info: https://www.mortsel.be/mortselshowt.

*RANST: Ranst trapt de nieuwe fietsroutes van het Land van Playsantiën op gang. Zondag kan je één van de vier routes verkennen. Startpunt is de speel- en ontmoetingsplek aan de Berkenlaan-Lindenlaan. Deze route van vier kilometer is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Elk kind met een versierde fiets ontvangt een kleine verrassing. Je start tussen 14 en 16 uur. Meer info: www.landvanplaysantien.be.

*BOOM – Vanaf morgen is het volledige recreatie aanbod van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre weer geopend. Het Barrevoetspad in het Trollenbos werd terug klaargemaakt voor de vele blote voeten die binnenkort zullen passeren. Ook de waterfietsen en minigolfdoolhof staan klaar voor nieuwe bezoekers. De recreatieverhuur is dagelijks geopend van 10.15 uur tot 18 uur. Info: www.deschorre.be.

Zondag, vindt op dezelfde locatie de opening van het toeristisch seizoen Rupeltreek plaats. Iedereen is welkom tussen 13 en 17 uur onder de Vlindertent (nabij gebouw De Pitte). Je kan snuisteren tussen de verschillende standen waar zowel over cultuur, natuur en erfgoed informatie te vinden zal zijn. Om 14.30 uur is er een optreden van Think Twice. Info: https://www.toerismerupelstreek.be/nieuws/opening-toeristisch-seizoen-rupelstreek/.

*LILLO: Zondag vindt het keizerschap plaats op het Kazerneplein. Bezoekers kunnen de stoet aanschouwen, een bezoekje brengen aan de kermis en supporteren voor de koningen van de verschillende gansrijdersverenigingen die deelnemen aan het keizerschap. Om 12 uur opent de kermis, om 14 uur vertrekt de stoet en om 15 uur start het keizerschap. Parkeren op de parking aan de Scheldelaan buiten Lillo. Info: www.berendrechtzandvlietlillo.be.

Edwin MARIËN

Foto: We Have Heart

.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten