• 24/06/2024

Het wordt een overvolle nazomer en winter in het Rivierenhof

DEURNE – Ook in het Rivierenhof loopt de zomer op zijn einde maar – onder meer omwille van het coronavirus valt er dit jaar extra veel te beleven tijdens de herfst. Een overzicht:

*De boeiende zoektocht ‘In het spoor van de eekhoorn’ loodst je langs de mooiste en meest verrassende hoekjes van het Rivierenhof. Voor slechts vijf euro beleef je via deze zelf-doe-activiteit ontzettend veel plezier in de natuur. Deze activiteit werd verlengd tot en met zondag 18 oktober. Je vertrekt en komt aan aan het Infopunt Domeinwacht aan de Turnhoutsebaan 246 in Deurne. De balie is elke dag open tussen 9 en 18 uur. Je betaalt vijf euro per boekje. De activiteit is voor iedereen vanaf zes jaar. Meer info op https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/kalender-rivierenhof.html

*Wil je aanstaande zaterdag (19 september) eenmalig meehelpen zwerfvuil opruimen in het Rivierenhof? Alleen of met je eigen bubbel? Schrijf je dan snel in via www.deurneruimptop.be. Wil je je uitgebreider engageren als zwerfafvalprikker in het Rivierenhof? Neem dan zeker een kijkje op https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof.

* In het amfitheater van het Rivierenhof is er voldoende ruimte om social distancing te garanderen. Daarom besliste OLT Rivierenhof haar cultureel aanbod Take Care in een cosy, veilige clubsfeer te verlengen tot donderdag 15 oktober. Ontdek het alternatief programma, waarin muziek, theater, comedy en dans voor een hartverwarmend najaar zullen zorgen en bestel je tickets op www.oltrivierenhof.be. De optredens van Pieter Verelst op donderdag 1 oktober, van Philippe Geubels en co op zaterdag 10 oktober, The Bony King of Nowhere & Meskerem Mees op dinsdag 13 oktober en Admiral Freebee op woensdag 14 oktober zijn uitverkocht. Dat is ook al het geval voor twee optredens in 2021: Whispering Songs op vrijdag 18 juni en Bryan Ferry op zondag 27 juni . Er zijn wel nog kaarten voor onder meer Brian Wilson (woensdag 16 juni), Tourist LeMC (vier optredens) en Clouseau (op zaterdag 4 en zondag 5 september)

*Een bezoekje brengen aan de Kinderboerderij Rivierenhof? Met de start van het nieuwe schooljaar en de uitgebreide scholenwerking op het erf, worden de vrije bezoekuren op maandag, dinsdag en donderdag ingekort. Iedereen is dan welkom tussen 15u30 en 17 uur. Op woensdagnamiddag en op zondag blijft alles bij het oude. Reserveren is verplicht via https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof.

*Ook dit najaar brengt De Grote Schijn een unieke totaalbeleving naar het Rivierenhof. Het omni-zintuigelijk spektakel leidt je coronaproof langs een volledig nieuw parcours met indrukwekkende technieken en mysterieuze verrassingen. Elke avond vanaf 18 uur van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 15 november. Wie het liefst in stilte z’n emoties laat betoveren, kan dat tijdens de speciaal daarvoor ingelaste fluisterwandelingen om 21u30 en 21u45. Tickets via https://degroteschijn.be/.

*In samenwerking met Tuinpunt loopt, gespreid over de zaterdagvoormiddagen 17 en 24 oktober de cursus ‘Tuinontwerp ‘gemengde bloemenborder.’ Kostprijs: 25 euro. Inschrijven via https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof.
*Op zondag 25 oktober kan je gratis deelnemen aan de wandeling ‘Paddestoelen in het Park’. Inschrijven via https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof.

*De Gouden Sleutel van het Sprookjeshuis van zondag 20 september en de Keltische Bomenwandeling op zondag 27 september zijn volzet. (EM / Afbeelding Rivierenhof)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten