• 27/05/2024

Het ‘Wintersalon’ opende vandaag zijn deuren in Turnhout

TURNHOUT – Vandaag opende het ‘Wintersalon’ in Turnhout haar deuren. De rollerpiste, wintertuin, wensboom en kerststal zijn opnieuw de blikvangers van dit hartelijke belevingsdorp, waar verder ook muziekoptredens, kinderanimatie en andere activiteiten zowel jong als oud twintig dagen lang verwonderen. Covergroep U-Nick trapte om 21 uur het gebeuren op gang.

Het ‘Wintersalon’ is er tot zondag en daarna ook tussen vrijdag 22 december en zondag 7 januari.

Burgemeester Paul Van Miert (N-VA): ‘De verschillende kraampjes worden naar goede gewoonte door verenigingen uitgebaat. Door eerst enkele dagen op te starten en nadien aan één stuk door te gaan, krijgen ook lokale organisaties die zich maar voor een beperkte tijd kunnen vrijmaken de kans om via een deelname aan het ‘Wintersalon’ hun activiteiten te ondersteunen.’

Tijdens het ‘Wintersalon’ serveren deze standhouders trouwens voor het eerst ook hun dranken in herbruikbare bekers. Zo komt het stadsbestuur tegemoet aan deze verplichting die sinds vorige zomer voor alle publieke evenementen geldt. Daarenboven stelt Stad Turnhout deze recycleerbare bekers ook gratis aan de uitbaters ter beschikking. Dat is een weloverwogen investering in de verduurzaming van evenementen én tegelijkertijd ook in de werking van het verenigingsleven.

Tussen de feestelijkheden van het ‘Wintersalon’ door kunnen inwoners of bezoekers Turnhout na valavond ook op een verrassende manier ontdekken tijdens ‘Winter Lights’. Dat is een wandeling langs verschillende iconische panden die voor de gelegenheid artistiek oplichten.

Voor de sportieve meerwaardezoekers is er op vrijdag 29 december verder opnieuw de ‘Hert & Run’ – de recreatieve loopwedstrijd met een (kerst)hoekje af – en in de schoolvakantie helpen verschillende activiteiten om de periode tussen Kerst en Nieuw zinvol te overbruggen. Zo staan de ‘Winterwandelingen’ (van zaterdag 23 december tot en met 7 januari), de ‘Huifkartochten’ (op dinsdag 26 en donderdag 28 december) en de ‘Vertellingen aan de Stoof’ (op vrijdag 27 december en woensdag 3 januari) ook dit seizoen weer op het stevig gevulde activiteitenprogramma van ‘Winter in Turnhout’. Dat eindigt traditiegetrouw opnieuw met ‘Klinken met de Binken’ op 7 januari, de uitgelaten nieuwjaarshappening op de Grote Markt.

Van Miert: ‘Op kerstavond toveren we het Begijnhof op algemeen verzoek weer om tot een sfeervolle en door duizenden kaarsen verlichte plek.’

Jan Van Ottten (Vooruit), schepen van buurten, wijken en sport: ‘De inzet van de vele vrijwilligers van de bewonersvereniging, de Vrienden van het Begijnhof en de stadsgidsenvereniging maken dit magische moment na enkele jaren opnieuw mogelijk.’

‘Dat Turnhout er dezer dagen zo fantastisch uitziet, hebben we bij uitbreiding te danken aan de buurtcomités en eigenlijk ook aan alle geëngageerde inwoners. ‘Naar aanleiding van ‘Hertelijke Buurten’ kleden ze hun straten en huizen namelijk extra feestelijk in. Zo is Turnhout dit eindejaar opnieuw een bijzonder warme plek waar inwoners en bezoekers op meerdere gelegenheden met elkaar kunnen verbinden. En dat is uiteindelijk waar het tijdens de jaarwisseling om draait.’ Het volledige evenementenprogramma van ‘Winter in Turnhout’ is hier online beschikbaar via www.winterinturnhout.be.

Edwin MARIËN

Foto’s EM / Stad Turnhout / FB-pagina Kelly Verheyen

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten