• 27/05/2024

Het sportgala van Mechelen stond volledig in het teken van de G-sport

MECHELEN – Sportgala 2021 Mechelen heeft voor de eerste maal plaatsgevonden in de Lamot en stond in het teken van de G-sport. De laureaten werden in de bloemetjes gezet door de sportraad, de sportschepen en sponsors. De sportieve Mechelaars werden geïnspireerd door paralympiër Marc Herremans en Eddy Beckers van Special Olympics Belgium.

De stad Mechelen bracht hulde aan sportlaureaten in verschillende categoriën. Zo kreeg Stef Maes van volleybalclub Mavoc Mechelen de trofee voor sportverdienste van 2020, op basis van zijn jarenlange inzet voor zijn club en de mooie werking die hij wist uit te bouwen waar veel Mechelse jeugd leerde volleyballen.

Sporter van stad Mechelen is dit jaar triatleet Balte Thijs van SP&O Mechelen, die Belgisch kampioen werd in 2020 in de disciplines duathlon en triatlon.

De trofee voor sportbelofte ging naar Anke Steeno van de Cold Play Sharks Mechelen, een veelbelovend talent.

De aanmoedigingsprijzen voor de G-sport gingen naar de turnclub Gymflex en de twee hockeyclubs KMTHC en Vrijbroek Hockey Club voor hun G-sportbeleid binnen de club.  G-sportambassadeur Piet den Boer: ‘De clubs doen hun best om G-sporters te integreren in hun clubwerking en met succes. Sport moet er voor iedereen zijn, deze clubs hebben dat begrepen. Met de aanmoedigingsprijzen willen we de andere clubs aanmoedigen om ook een G-sportbeleid te implementeren.’

Daarnaast zijn er nog een 40-tal andere kampioenen die vandaag in de bloemetjes werden gezet, waarvan maar liefst 22 Belgische kampioenen. Abdrahman Labsir (Open Vld), schepen van sport: ‘Ik ben enorm trots dat ik hier zoveel talenten en sportief geëngageerden in de bloemetjes mag zetten. Dit bewijst nog maar eens dat stad Mechelen veel sportief talent in huis heeft. Talent is één aspect maar ook de mentale conditie, de wilskracht, doorzettingsvermogen en een sterke dosis lef zorgen ervoor dat je kan uitblinken in een sport. Net daarom verdienen deze kampioenen het om op tijdens deze avond extra in de spotlights te staan. Een welgemeende proficiat aan iedereen, ook de trainers, coaches, sponsors, partners en familieleden want ik ben er zeker van dat jullie steun een belangrijke rol speelt in het succes van een sporter.’

De social media award is nieuw en werd in het leven geroepen om de sportclubs een platform te geven om hun sportclub in de kijker te zetten. De eerste social media award gaat naar volleybalclub Mavoc Mechelen dat een schitterend filmpje indiende.

Na een inspiratie sessie over G-sport door Marc Herremans, was het aan de Special Olympics om de Mechelse sportclubs en sporters warm te maken voor 2023 om dan massaal deel te nemen aan het grootste en warmste sportevenement, de Special Olympics. Er waren al een aantal ambassadeurs bekend. Zij kregen het gezelschap de Mechelse gymnaste Jutta Verkest en de nationale omroeper van het Belgisch voetbalteam Chistophe Stienlet. (EM / Foto Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten