• 23/06/2024

Het Pomphuis is het nieuwe lokaal dienstencentrum in Morkhoven

 

HERENTALS – Het lokaal dienstencentrum in de Herentalse deelgemeente Morkhoven is ontstaan uit het Zorgzame Dorpen-traject van de provincie Antwerpen. De nood aan een laagdrempelig open huis voor onder meer ontmoeting, vorming en dienstverlening allerhande kwam duidelijk naar voren uit de analyse van het dorp.

 

Het werd gerealiseerd als onderdeel van het Interreg-project Empowercare (met financiële ondersteuning van provincie Antwerpen, Vlaanderen en Europa). Tijdens de opening van het dienstencentrum gaf Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde voor Dorpenbeleid, hierover meer toelichting..

 

Het dienstencentrum, het Pomphuis is gelegen in het Dorpshuis (Dorp 12).Een lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplek, met aandacht voor ouderen, mensen met een beperking, mantelzorgers en zorgbehoevenden. De naam Het Pomphuis kwam tot stand na een publieke bevraging en verwijst naar de historische pomp op het marktplein van Morkhoven.
 
Je kan er iedere werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 uur tot 16.30 uur terecht voor onder meer inlichtingen over thuiszorg en ondersteuning voor mantelzorgers, maar ook voor bijvoorbeeld een babbel, een kopje koffie, creatieve workshops en cursussen. Op maandagnamiddag is het dienstencentrum gesloten en op de donderdagse marktdag is het centrum in de voormiddag geopend van 8 uur tot 12.30 uur.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten