• 18/07/2024

Het Nieuws in 1-2-3: Play Nostalgie

ANTWERPEN– De merknaam Play is sinds een tweetal jaren een media product dat Telenet, het huis boven de Play-zenders, zorgvuldig en meermaals gebruikt om zijn ambities in medialand te verstevigen. Play Media verwierf recent  nog twintig procent van de aandelen van Radio Nostalgie. Nu is er het perfecte huwelijk, zoals de CEO’ s van Audio Mediahuis en Play Media verklaarden.

Nostalgie is met zijn vijftien jaar ervaring een zender die vlot in het marktaandeel scoort. Tijdloze muziek gebouwd op stevige fundamenten. Allemaal gegronde redenen om Play Nostalgie boven de doopvont te houden. Dit gebeurde in Play Zuid in Antwerpen, de opnamestudio annex evenementenlocatie. En zelfs Helmut Lotti kwam de ploeg een gunstige opstart wensen door met ‘I was made for lovin’you’ van Kiss te brengen.

De basis van Nostalgie wordt nu aangevuld met talentvolle nieuwkomers en wil iedereen bereiken doorheen de dag. Een mengeling van feel good, goesting en leeftijdloos.

Met vernieuwing is er natuurlijk een nieuwe visie, een nieuwe look, een nieuw logo en ook nieuwe jingles.

Enkele in het oog springende programma’s stellen we graag voor.

Als je om zes uur start dan heb je zeker nood aan een goed gestructureerd ochtendprogramma. Na jaren MNM heeft Bart De Raes zijn transfer beet naar Play Nostalgie. Hij is de gastheer van de ochtendshow doorheen de week. Tussen zes en negen uur krijgt hij ook telkens gezelschap van een Friend. Zijn Team Ochtend bestaat afwisselend uit sportjournalist Yanko Beeckman, actrice Liesa Naert, zanger Gene Thomas, Céline van Ouytsel en Fleur Brusselmans.

Het belangrijke avondblok is voor oude getrouwe Leen Demaré en jongeling Michael Joossens. De avondspits horen we tussen zestien en negentien uur.

Zaterdagochtend is er telkens een ochtendshow die met live publiek gaat vanuit de Play Zuid locatie in Antwerpen. De presentatie zal ze samen doen met Larissa Roose, een opkomend talent vanuit de Nostalgie-stal.

Elias  Smekens gaat zondag voor zijn Playlist. Een praatshow met telkens een duo dat platen aan elkaar voorstelt. Ze vertellen over de rol van muziek in hun leven en leren zo elkaar en zichzelf beter kennen. Duo’s die af en toe logisch zijn maar soms ook verrassend. The Starlings bijten de spits af.

Het volledige programma kan je  hier

Hier ook kan je meehelpen om de eerste plaat te kiezen die maandagmorgen 28 augustus om zes uur hespeeld gaat worden wanneer Play Nostalgie officieel van start gaat.

Gust CHARRIN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten