• 21/06/2024

Het liefdesverhaal van Helena en Alex, De Romeo’s gratis op Kapellen kermis

KALMTHOUT – Voor elke aflevering van zijn podcast springt radiodocent en verhalenzoeker Jeroen Franssens op zijn vouwfiets en gaat hij op zoek naar boeiende verhalen in Kalmthout.

Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V): ‘Via onze podcast laten we heel graag onze inwoners zelf aan het woord want overal in onze gemeente schuilt er wel een boeiend of mooi verhaal.’ Voor de nieuwste aflevering ging Jeroen op de koffie bij Helena Vandersteen – dochter van Willy Vandersteen – en gelauwerd acteur Alex Wilequet (De Paradijsvogels). Helena: ‘Velen verwachten dat wij in een soort Suske en Wiske museum wonen.’ Al snel worden samen mooie en grappige herinneringen opgehaald aan het prille begin van hun levenslange liefdesverhaal. Zo vertelt Alex hoe hij meteen onder de indruk was van Helena, toen hij haar op achttienjarige leeftijd voor het eerst zag in de vestiaire van het kamertoneel. Helena: ‘Bij mij duurde het iets langer. Wat ik me nog heel goed herinner, is dat ik vroeger vaak in het midden van de film moest vertrekken om mijn laatste trein naar Brussel te halen.’

Zowel Helena als Alex leerden elkaar een totaal verschillende wereld kennen. Helena, die naar eigen zeggen vroeger door haar ouders nogal kort gehouden werd, ontdekte dankzij Alex hoe het leven achter de coulissen eruit zag. Als uitbaatster van twee modeboetieks in Heide en Kapellen, toonde Helena hem op haar beurt de mode- en boetiekwereld. Alex: ‘Nooit gedacht dat ik op de modebeurs in Parijs zou belanden.’ Helena: ‘We zijn nog altijd perfect gelukkig. Dat zal zeker te maken hebben met het gezonde leven en de gemoedsrust in Kalmthout na er 27 jaar te wonen.’ Ook deelt ze met veel plezier herinneringen aan haar vader en geeft ze eerlijk toe dat ze vroeger als jong meisje nogal een kwajongen was. ‘Het zou wel eens goed kunnen dat enkele eigenschappen van Wiske op mij gebaseerd zijn.’ Benieuwd naar meer anekdotes van dit charmante koppel? Beluister dan gratis de podcast via www.kalmthout.be/podcast waar je ook de vorige afleveringen kan terugvinden. Ben of ken jij iemand met een aandoenlijk/boeiend/pakkend… verhaal? Laat het weten via info@kalmthout.be.7.

Kapellen Kermis komt eraan. Voor het eerst sinds 2019 opnieuw in volle glorie, van zaterdag 30 juli tot en met dinsdag 2 augustus. Botsen, schieten, draaien, vangen, grijpen en vliegen kan op de kermis gedurende deze vier dagen telkens van 14 tot 23 uur op het Marktplein en in de Silversterdreef.

Er is op maandagavond 1 augustus geen traditioneel vuurwerk, maar dat wordt -geheel brandveilig en diervriendelijk- goedgemaakt door De Romeo’s. Zij tekenen om 20.30 uur present op het Marktplein. Het voorprogramma wordt verzorgd door Push en start om 19 uur.

Kinderen tussen zes en twaalf kunnen op dinsdag 2 augustus om 13.30 uur gratis deelnemen aan het Trottinettenfeest. Er zijn trottinetten ter beschikking, maar breng gerust zelf je step of trottinet mee. Afspraak om 13.30 uur aan café De Volksvriend, Essenhoutstraat 103. Wie wint er dit jaar de sprint op de Hoevensebaan? De mannen vertrekken dinsdag om 17.30 uur, de vrouwen rijden 19.15 uur hun Kapelse Sprint. (EM / Foto Gemeente Kalmthout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten