• 20/05/2024

Het laatste weekend van de schoolvakantie wordt (alweer) waanzinnig druk

ANTWERPEN – De voorbije dagen hebben we je al overstelpt met artikels over evenementen die dit weekend plaatsvinden. Zoek ze even terug op want het is echt teveel om (terug) op te noemen. Maar er is nog meer veel. Waanzinnig veel meer. Een klein overzichtje:

*ANTWERPEN – Vooreerst een aanvulling. We kregen het bericht dat de molen op Linkeroever zondag niet te bezichtigen is tijdens de open molendagen maar wel op zondag 11 september.

*BERCHEM – Natuurpunt Antwerpen Stad organiseert zaterdag van 12 tot 18 uur gratis wandelingen in het Brilschanspark. Gidsen nemen je gedurende een 50-tal minuten mee op ontdekking door de natuur en historiek van deze plaats. Inschrijven hoeft niet en je vertrekt tussen 14 en 17 uur. Zaterdagavond zijn er tussen 21 en 23 uur gratis ontdekkingstochten waarbij men op zoek gaat naar vleermuizen en op zondag zijn er tussen 10 en 19 uur activiteiten in Natuurpark Wolvenberg.  Info:  https://www.natuurpuntantwerpenstad.be/10jaarnas/.

*GEEL – Om de Maand van de Kat mooi af te sluiten, wordt zondag om 14 uur de Disneyklassieker ‘de Aristokatten’ vertoond in Studio Geel. Deze tekenfilm charmeert nog steeds jong en oud. In het Parijs van 1910 besluit de aardige excentrieke Madam haar gehele bezit na te laten aan haar geliefde kat Duches en haar jonkies Marie, Berlioz en Toulouse. Haar trouwe butler moet dan voor de katten zorgen.

Ben je gek op leuke retrostofjes, handgemaakte juwelen, creaties uit hout en natuursteen, schilderijen en veel meer? Neem dan zeker een kijkje op de kunstenmarkt. Heel wat deelnemers demonstreren allerlei ambachten en creatieve kunsten. De markt zal zondag plaatsvinden van 13 tot 17 uur op de Markt.

*LIER – Vanaf morgen is het op zaterdag een hele dag toegelaten om te fietsen op de vesten in plaats van voorheen tot zaterdags 12 uur. Zo zorgt het lokaal bestuur, naast een mooie wandelroute, voor een veilige fietsverbinding in en rond het stadscentrum van maandag tot en met zaterdag. Op zondag blijven de vesten exclusief voorbehouden voor wandelaars, dan mag je er niet fietsen. Doe je dit wel, riskeer je een boete.

*HOVE – De reuzen uit de Zuidrand gaan morgen op bezoek bij Moe Lies, de nieuwe reus uit Hove. Samen gaan ze op pad. Kom ze begroeten langs hun wandeling doorheen het centrum tijdens de ZomerEndFeesten.  Je kan de reuzen komen bekijken, meewandelen in de stoet of meezingen met het Moe Lies lied. De activiteiten beginnen met een zegening van Moe Lies om 13.45 uur. Info: https://www.dezuidrand.be/reuzenstoet-hove

*TILBURG – Uitzonderlijk een nieuwsje uit Nederland want het gaat over een Antwerpse schrijfster. Kristien Hemmerechts wordt zondag van 14.30 uur tot 15.45 uur geïnterviewd in de LocHal aan het station. De toegang is gratis. Met Kristien wordt de diepte in gaan over wat woorden betekenen voor haar, waarom zij schrijft en leest wat ze schrijft en leest. En natuurlijk gaat het over haar boeken en haar ervaring als docent creatief schrijven. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten