• 21/06/2024

Het Kiel maakt zich op voor gratis Olympisch feest voor alle Antwerpenaren

ANTWERPEN – In 1920 was Antwerpen gaststad voor de Olympische Spelen die voornamelijk plaatsvonden in en rond het Kiel.

Op zaterdag 11 september wordt deze unieke gebeurtenis gevierd met een gratis buurtfeest voor alle Antwerpenaren. Aan het olympisch stadion kan men nieuwe sporten leren kennen én uitproberen.

Verschillende Antwerpse sportclubs tonen een staaltje van hun kunnen tijdens de sportdemonstraties.

Bezoekers kunnen ook zelf de beentjes strekken en zich wagen aan enkele pittige sportinitiaties en doe-activiteiten.

Het feestterrein is onder meer uitgerust met een klimparcours, surfsimulator, luchtfietsen, voetbalrodeo en sumoworstel-arena.

Een DJ verzorgt de hele dag de sfeer op het terrein en bezoekers kunnen genieten van randanimatie zoals kindergrime, springkastelen en foodtrucks.

Ook de doortocht van de Antwerp Night Marathon dwars door het feestterrein zorgt voor de nodige animo. Het buurtfeest wordt afgesloten met een spectaculaire vuurshow.

Charlie Van Leuffel (N-VA, zie foto), districtsschepen voor sport: ‘Omwille van corona vieren we het olympisch eeuwfeest een jaartje later dan gepland.’

‘De olympiade uit 1920 is iets om fier op te zijn en maakt deel uit van het DNA van het Kiel. We willen dit dus niet voorbij laten gaan zonder een groot feest voor de wijk.’

‘We maken van deze gelegenheid ook gebruik om de sportlaureaten van district Antwerpen te eren.’

‘Een olympisch feest is de ideale gelegenheid om onze meest verdienstelijke sporters in de bloemetjes te zetten.’

PROGRAMMA: 16 tot 22 uur klimparcours, surfsimulator, luchtfietsen, springkastelen, kindergrime,…) 16 uur tot 19u15 sportinitiaties en –demonstraties, 18 tot 19 uur huldiging sportlaureaten 2020, 19u20 tot 20u50 passage Antwerp Night Marathon, 20u50 tot 22 uur sportinitiaties en demonstraties, 22 uur tot 22u30 vuurshow.

De sportinitiaties en -demonstraties worden verzorgd door de sportclubs De Kielse Power Puff Girls, Vredekring de Roosjes, Easy Moving, Uilenspiegel/Judo & Jiu-Jitsu club Luchtbal, Hipe Skip, Gymnarte en Antwerp Spartans voor de sportinitiaties en -demonstraties.

Alles vindt plaats op de parking van het Olympisch Stadion, Atletenstraat 80, 2020 Antwerpen-Kiel aan de kruising met de VIIde Olympiadelaan. (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten