• 17/06/2024

Het is vakantie. Onze ‘alles-behalve-volledige-kalender’ zit dan ook paaseivol (2)

ANTWERPEN – Zoals gisteren beloofd: hier het vervolg van onze weekendkalender, al gaat het in de meeste gevallen om weetjes waar je best rekening mee houdt de volgende dagen.

*ANTWERPEN – Wegens onderhoudswerken worden beide Brabantstunnels op de Leien tijdelijk afgesloten. De Jos Brabantstunnel, richting noord, is volledig afgesloten voor verkeer van maandag 3 april 6 uur tot vrijdag 7 april 18 uur. De Jeanne Brabantstunnel, richting zuid, blijft langer afgesloten, van 3 april tot en met vrijdag 14 april. Het verkeer krijgt een bovengrondse omleiding.

*GEEL/MOL/DESSEL/RETIE – Vanaf maandag 3 april is het boek ‘Koning in de Kempen’ te koop. De auteurs vertellen de vergeten geschiedenis van het Koninklijk Domein der Kempen, 1850-1950. Waarom kocht de koning in Geel, Mol, Dessel en Retie bijna 4 500 hectare aan grond? Wat deed de Belgische Kroon in de Kempen? Het boek telt 340 pagina’s en bevat meer dan 230 historische foto’s. Info: www.koninklijkekempen.be.

*GEEL – Van maandag 3 tot en met zondag 16 april sluit een aannemer de nieuwe verkaveling Laarne aan op de bestaande weg Laarsveld. De werken zullen lokaal beperkte hinder met zich meebrengen. Zo blijven huizen in de straat steeds bereikbaar. De huizen in Laarsveld blijven gedurende de hele periode bereikbaar voor bewoners via Rijn. Ook de huisvuilophaling blijft ongewijzigd. De omleiding loopt langs Rijn, Koeneind en Laar.

Op maandagen 3 en 10 april zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Ook de bibliotheek, het Gasthuismuseum en dienst toerisme en stadsanimatie houden die dag hun deuren dicht. Het zwembad en sportcentrum Axion zijn wel open. Het recreatiebad is open van 12 tot 21 uur, de springplanken zijn open van 14 tot 21 uur.

*MOL – Van maandag 3 tot en met vrijdag 14 april geldt enkelrichting op Kruisven, van het kruispunt met de Molderdijk tot aan de Herdersstraat. Auto’s komende van Molderdijk richting Heidehuizen kunnen door, in de andere richting volg je de omleiding via Borgerhoutsendijk – Zuiderring. Fietsers kunnen de werfzone wel in beide richtingen passeren. De maatregelen zijn nodig voor Fiberklaar.

*KAPELLEN – Het GO! start maandag 3 april met de renovatie van het Pharazijnshof.  De volledige dakconstructie met inbegrip van de glazen koepels, de zoldervloeren, de balustrades bij de dakkapellen en de dakornamenten zullen worden aangepakt. De latere aanbouw tegen de rechterzijgevel zal worden verwijderd om het historisch aanzicht van het pand te herstellen. Het landhuis is sinds 1994 beschermd als monument.

*NIJLEN – Ter hoogte van nummer 158 is een herstelling aan het wegdek van de Stationssteenweg noodzakelijk. Dit zal tijdens de Paasvakantie gebeuren, om de hinder te beperken. De werken vinden vlakbij een kruispunt plaats en er moet een groot gedeelte van de rijbaan voor ingenomen worden. Daarom is de Stationssteenweg ter hoogte van nummer 158 tijdens de werken afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd fietsers.

*BEERSE – Het zwembad is extra geopend. Van maandag 3 tot en met zondag 16 april gelden er aangepaste (en extra) openingsuren in het zwembad. Op zondag 9 en maandag 10 april zijn de deuren gesloten. Info: www.uitinbeerse.be. (zie foto)

*LINT – Een speeldag bij Knoert is een dag ravotten, spelen, knutselen, kampen bouwen,… met leeftijdsgenootjes onder begeleiding van een ervaren ploeg animatoren. In Lint kiest men voor de combinatie van een open speelaanbod waarbij kinderen kunnen kiezen uit een aanbod van diverse activiteiten en een vast programma per leeftijdsgroep. Je kan er terecht van maandag 3 tot donderdag 6 april. Info: https://www.lint.be/speelpleinknoert.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Beerse

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten