• 24/07/2024

Het is vakantie. Onze ‘alles-behalve-volledige-kalender’ zit dan ook paaseivol (1)

ANTWERPEN – De paasvakantie gaat van start. En ook de lente schijnt in het land te zijn. Vandaar zijn er ook een heleboel activiteiten. Daarom hebben we onze weekendkalender opgesplitst. Hier een eerste deel evenementen. Morgen krijg je deel twee.

*TURNHOUT –  Vanaf vandaag kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen in een nieuwe opstelling van het Nationaal Museum van de Speelkaart. ‘Leve het lot! Over de kunst van het spel’ toont een selectie kunstwerken uit de zeventiende tot de 21ste eeuw waarin het kaartspel centraal staat. De tentoongestelde werken komen uit de eigen museumcollectie en uit het rijke kunstpatrimonium van de Nationale Loterij. Info: www.speelkaartenmuseum.be. (zie foto)

*WILRIJK – Morgen opent de kinderboerderij opnieuw de deuren en zijn bezoekers welkom voor een groot openingsfeest met een infomarkt, rondleidingen, springkastelen, workshops en volksspelen. Vzw De Koempanie heeft de site nieuw leven ingeblazen. Morgen kan je er terecht van 14 tot 17 uur, zondag van 10 tot 18 uur. Er staan onder meer alpaca’s, schapen, konijnen, geiten en pony’s. Info: www.kinderboerderij-wilrijk.be.

*MOL/BALEN/DESSEL – Vanaf vandaag is het oefenparcours voor het fietsexamen dat leerlingen uit de drie gemeenten afleggen begin mei bewegwijzerd. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Owww.gemeentemol.be/fietsexamen vind je een presentatie met alle info over het fietsexamen en hoe je je kan voorbereiden.

*MOL – Morgen en zondag kan je recreatiedomein Zilvermeer ontdekken. Je kan er gratis terecht tussen 8.30 uur en 21 uur (inkom dagrecreatie: Zilvermeerlaan 2). Alle attracties zijn gratis: minigolf, go-carts, waterfietsen en roeien. Zondag is er tussen 13.30 uur en 17 uur animatie op het marktplein, naast Taverne Zilverbos, zoals een goochelaar, een coverband en volksspelen voor de kleinsten.

Op het golfterrein zijn alle golfballetjes verdwenen. De politie staat voor een groot raadsel en schakelt de hulp in van Lot & Bot om het mysterie te ontrafelen. Gaan jullie mee op speurtocht? Rep je dan tussen morgen en zaterdag 11 november naar het kerkplein in Rauw. Download de flyer via www.visitmol.be/lot-en-bot, volg de knooppunten, scan de QR-codes en zoek de dader. De gratis wandeling is 5,4 kilometer lang.

Spring op je fiets, want Lot & Bot rekenen op jou om de gouden zandkorrel te vinden. Download de route via www.visitmol.be/lot-en-bot. Volg de route van de dief en los onderweg opdrachten op die je naar de gouden zandkorrel leiden. De tocht vertrekt aan Ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71) en is 18,5 kilometer lang. Deelname is gratis en kan dagelijks vanaf morgen tot en met zaterdag 11 november.

*NIJLEN – De seniorenraad bekommert zich over de belangen van de senioren, adviseert het gemeentebestuur en organiseert zelf ook activiteiten. Om dat allemaal zo goed mogelijk af te stemmen op de actuele vragen en noden van de senioren, is er nu een grootschalige bevraging. Vanaf morgen kunnen alle senioren deze bevraging digitaal invullen. De link naar de bevraging is terug te vinden op www.nijlen.be/seniorenraad.

*EKEREN – De paashaas is op bezoek in het Veltwijckpark maar zijn wortels zijn gestolen. Kinderen van drie tot twaalf jaar en hun ouders zijn van morgen tot en met zaterdag 15 april welkom om de worteldief te ontmaskeren. Wie dat kon, meldt zich op 15 april tussen 13 en 16 uur bij het paaspolitiekantoor. Info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-ekeren-1/nieuws/help-de-paashaas-zijn-worteltjes-terugvinden.

Edwin MARIËN

Foto Stad Turnhout

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten