• 20/06/2024

Het Hemelvaartsweekend heeft nog heel wat te bieden. Dit onder meer:

MORTSEL – Het Hemelvaartsweekend is, althans voor wie vier dagen vakantie heeft, nog niet halfweg en heeft nog heel wat te bieden. Een beperkt aantal evenementen vind je hier.

*MOL – Op zondag 29 mei ontdek je het Wezel van toen. Doe mee aan de toegankelijke Wezel-van-toen-toer en kom kijken naar oud beeldmateriaal bij een hapje en drankje. Tussen 10 en 18 uur ben je welkom aan de refter van de basisschool, Keiheuvelstraat 7A. Tijdens de wandeling van zeven kilometer of de fietstocht van zeventien kilometer kom je infobordjes tegen met een QR-code naar de Erfgoedapp. De bordjes blijven nadien hangen.

Van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 mei moet je op het kerkplein van Rauw zijn voor kermisplezier (zie foto). Dit jaar start de kermis op zaterdag in plaats van zondag. De horecazaken organiseren ook allerlei randanimatie, kermismenu’s, een kermisbal, live optredens,…

Op zondag 29 mei kan je tussen 9.30 uur en 17 uur naar Postel voor de kaas-en streekproductenmarkt. De norbertijnenabdij van Postel (Abdijlaan 16) vormt het decor. Meer dan 30 standhouders uit België en Nederland zorgen voor kaas- en streekproducten. Je kan de markt gratis bezoeken. Van 15 tot 16 uur kan je bovendien genieten van een beiaardconcert van Carl Van Eyndhoven.

*GEEL – Dirigent Jef Verheyden brengt op zondag 29 mei samen met Brassband Heist het programma ‘Dedicated to a child’, in de kerk van Elsum. Je kan er gratis terecht om 15 uur. Vrije bijdragen gaan naar Pleegzorg Geel.

*HEIST-OP-DEN-BERG (BOOISCHOT): Björn Ramant en Corneel Clarys startten vorig jaar in september met de bouw van de LEGO-maquette van Hof ter Laken. In het najaar organiseerde Stichting Kempens Landschap workshops voor jonge LEGO-fans om mee te bouwen aan de meubels van het kasteel. De maquette is een exacte kopie van het kasteel en kan op zondag 29 mei vanaf 14 uur in het Kasteel aan de Hofdreef bekeken worden.

*KAPELLEN – Op zondag 29 mei van 10 tot 18 uur is het de 34ste Dorspdag. Je vindt standhouders op de Antwerpsesteenweg, in de Dorpsstraat-Kapelsestraat, Hoevensebaan, Stationsstraat, Christiaan Pallemansstraat, Essenhoutstraat, Korte Vredestraat en Vredestraat. Op het Dorpsplein zijn er muziekoptredens en dansdemo’s. In winkelcentrum Promenade zijn de winkels open. Info: https://www.kapellen.be/eindelijk-weer-dorpsdag

*DUFFEL – Burgemeester Sofie Joosen en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (beiden N-VA) trekken er op uit. Iedereen is welkom van 14 tot 17 uur. De plaatselijke N-VA-afdeling en Natuurpunt kozen het natuurgebied De Mosterdpot (ingang via PVT Schorshaegen, Mechelsebaan) uit als locatie. Na de wandeling wordt de pas aangebrachte muurschildering aan het lokaal van Natuurpunt ingehuldigd, gevolgd door een receptie.

*BONHEIDEN – Op zaterdag 28 mei viert het lokaal bestuur de slotdag van de sportmaand.. Er is een Vlaamse kermis vanaf 14 uur met authentieke volksspelen zoals Geiten melken, Visjes vangen of Hoefijzerwerpen. Wie energie teveel heeft kan zich uitleven op de springkastelen en daarnaast is er ook nog Discgolf, Archerytag en een Stokpaardjesrace. Tussen 14 en 16 uur kan je in de sporthal deelnemen aan de fluo badmintonnamiddag.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten