• 23/05/2024

Het Bollekesfeest vindt weer plaats op Grote Markt, Groenplaats en Steenplein

ANTWERPEN – Het Bollekesfeest kan dit jaar doorgaan. De veertiende editie van het evenement vindt uitzonderlijk niet in augustus maar van vrijdag 17 tot zondag 19 september plaats, op de vaste locaties Grote Markt, Groenplaats en Steenplein. Voor bezoekers is een Covid Safe Ticket vereist. De stad organiseert heel wat ondersteuning opdat iedereen die wil komen vlot aan een toegangsbandje geraakt.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA): ‘Vorig jaar kon Het Bollekesfeest niet doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Om het evenement dit jaar alle kansen te geven, besliste het stadsbestuur om het te verplaatsen van augustus naar september. Bovendien blijft het Bollekesfeest op zijn vertrouwde site, daarbij is Antwerpen de eerste stad die een evenement met Covid Safe Ticket (CST) organiseert in het stadscentrum. De organisatie kijkt samen met de stad en alle artiesten uit naar het eerste grote muziekevenement in de stad.’

Drie dagen lang kan de bezoeker zich laten onderdompelen in alles wat Antwerpen te bieden heeft. In de drie feestzones Grote Markt, Groenplaats en Steenplein is het genieten van streekproducten, culinaire hoogstandjes, live-optredens, deejays, kinderanimatie, en heel wat sfeer. Op de affiche staan onder meer Natalia, Metejoor, The Starlings, Willy Sommers, Dana Winner, Ilsen & Verhulst, DJ Licious, Cookies and Cream, The Love Below en Papa Mojito.

Om toegang te krijgen tot een of meerdere van de drie feestzones, moeten bezoekers aan één van de onderstaande vier voorwaarden voldoen:  minstens twee weken voordien volledig gevaccineerd zijn; negatief getest zijn met een PCR-test, deze is 48 uur geldig; negatief getest zijn met een antigeen(snel)test, deze is 24 uur geldig of hersteld zijn van het coronavirus na besmetting en een herstelcertificaat van maximum zes maanden oud bezitten.

De Wever: ‘De stad stelt tijdens het Bollekesfeest zes grote ‘scantenten’ op in het stadscentrum, vlak bij de feestzones. Bezoekers laten daar op vertoon van hun identiteitskaart eenvoudig hun CST scannen. Dat kan vanaf 12 uur (op vrijdag) of vanaf 11 uur (op zaterdag en zondag), ruim voor de start van de optredens. Als alles in orde is, krijgen ze vervolgens een toegangsbandje dat geldt voor de drie feestzones. Eens binnen is een mondmasker niet meer verplicht, evenmin als social distancing.’

Er zijn twee soorten toegangsbandjes:  een dagpolsbandje voor wie een negatieve test aflegde. Als zij de dagen erna nog willen komen, dienen ze hun CST opnieuw te laten scannen. Een weekend- of driedagenpolsbandje voor wie gevaccineerd is of een geldig herstelcertificaat kan voorleggen voor die dagen.

Ook dit jaar zet de stad in op duurzaamheid. Op het Bollekesfeest wordt er gewerkt met herbruikbare bekers en een cashless betaalsysteem en wordt alle elektriciteit via het stadsnet afgenomen. De info over het Bollekesfeest is ook te vinden op www.bollekesfeest.be. Die site wordt de komende weken nog verder aangevuld met mobiliteitsinfo, info over het programma en de toegang tot de feestzones. (EM / Foto Jonathan Ramael)

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten