• 24/05/2024

Het blijft tips regenen voor een uitje tijdens het laatste weekend van de paasvakantie

ANTWERPEN – Wie op zoek gaat naar ideeën voor een uitstap tijdens het laatste weekend van de paasvakantie doet er goed aan om even te kijken naar de artikels die we de voorbije dagen hebben gepost. Daar zaten er al heel wat tussen. Maar er is meer. Zoals dit:

*ANTWERPEN – Zondag, vanaf 13 uur, organiseert het district Antwerpen een buurtfeest om samen met alle bewoners de klimaatbestendige heraanleg van de Brusselstraat te vieren. Deze duurzame heraanleg werd succesvol afgerond in november 2022. Deze werken maakten deel uit van het allereerste ‘Antwerpen Breekt Uit’-proefproject in district Antwerpen.

*MOL –  Jeugdhuis Tydeeh pakt morgen uit met een gloednieuw Drum ’n Bass-concept: Matrix. De deuren openen om 21 uur. Verschillende dj’s, waaronder Roby, Malco en Polar, geven het beste van zichzelf op het podium. Xpos3D B2B Luar sluiten het feestje af om 2 uur. De toegang is gratis.

De Gidsenkring nodigt je zondag uit voor een geleid bezoek aan de bibliotheek van de norbertijnenabdij in Postel. In de toonzaal ontdek je parels van boeken. De gids wacht je op om 14 uur aan het wit poortgebouw van de abdij, Abdijlaan 16. Deelnemen kost acht euro. Kinderen jonger dan twaalf jaar wandelen gratis mee. Het bezoek is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Info: https://molsegidsenkring.be.

Van zondag tot en met dinsdag 18 april staat de Hessie in het teken van kermis. In de feesttent zijn een aantal nevenactiviteiten: een quiz (vanavond om 20 uur), een zettersprijskamp (morgen om 14 uur), het kermisbal met DJ Sleffer (morgen om 20 uur) en een cornhole tornooi (zondag om 15 uur). Voor elke vijf euro die je aan een deelnemende kermiskraam spendeert, krijg je een deelnameformulier voor ‘Scoren op de Molse foren’

*BERENDRECHT – Zondag organiseren stad Antwerpen en district Berendrecht-Zandvliet-Lillo de zesde editie van de Tulpenpluk (zie foto). Vorig najaar werden er in Berendrecht 170 000 tulpenbollen geplant. Bezoekers mogen per persoon tien tulpen plukken en gratis meenemen. Er is een workshop bloemschikken en een kinderdorp voor de kleinsten. De tulpenpluk gaat om 12 uur van start aan de Antwerpsebaan 110.

*LINT – Op het grasplein achter OC De Witte Merel aan de Lindelei vindt morgen, van 10 tot 18 uur, een plantenmarkt plaats. Koop je nieuwe perk- en moestuinplantjes, bloemen, kruiden, natuurzepen, waterkefir, zelfgemaakte en originele confituren, lokale honing, … Met optredens van Robin Rowley (finalist The Voice Vlaanderen, 2020), De Houtkopers (Dirk Vanderroost en Mark Van Eygen) en Zaramba (Frank Zaman en Cathy Bogaerts).

De Antwerpse band Sgt. Pepper stopt de muziek van de Fab.Four in een hedendaags kleedje. De band rockt en stoomt doorheen alle periodes van de Beatlesmuziek. pop, ballads, psychedelica, rock and roll… het komt allemaal voorbij. Morgen treden ze vanaf 20.15 uur op in Zaal Roeland, Duffelsesteenweg 1. Je betaalt zes euro. De Café Lucienne-concerten worden georganiseerd door UFO vzw.

De heemkundige kring Eugeen Goeyvaerts vzw houdt zondag zijn opendeurdag in de Oranjerie van het Gemeentepark vanaf 13 uur. Met een geleid bezoek aan de musea Den Aker, De Roskam, De Ploeg en aan De Heemtuin. Pannenkoeken met koffie of thee zijn verkrijgbaar, ook het huisbier Augustijn of het bier van de maand. Er is een thematentoonstelling ‘Huisvlijt vroeger.’ Info: https://www.heemkringlint.com.

Edwin MARIËN

Foto Stad Antwerpen

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten