• 27/05/2024

Herselt heeft vanaf vandaag twee elektrische deelwagens naast de kerk

HERSELT – Kristof Van Dingenen (Mensen met Mensen), schepen van duurzaamheid, gaf vanmiddag het startschot voor de lancering van cambio autodelen in Herselt. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).

Gebruik je niet elke dag een wagen? Dan kan je in Herselt een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s. Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat je er één wil, op het moment dat jou het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie,…) hoef je je niets aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

Geert Gisquière (cambio autodelen Vlaanderen): ‘Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11 000 kilometer per jaar met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin? Meer dan 65 000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Herselt enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.’ Wie in Herselt wil autodelen, kan terecht op het ophaalpunt naast de kerk van Herselt. Hier staan twee elektrische deelwagens.

Van Dingenen: ‘Herselt vindt duurzaamheid belangrijk. We engageren ons daarom voor het Lokaal energie- en klimaatpact 2.0. Een vermindering van onze CO2-uitstoot met vijftien procent en per 1 000 inwoners moet er toegang zijn tot één deelwagen. Dat is het doel. Met dit deelwagensysteem van Cambio reduceren we onze ecologische voetafdruk en geven onze inwoners de kans om te ontdekken of deze formule iets voor hen is.’

Wie lid is bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. Als gebruiker reserveer je de auto van jouw keuze waar je wil. Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp. Als gebruiker betaal je een beperkt maandelijks abonnement (vier, acht of 22 euro – formule op ieders maat) en jouw gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof, …), vaste kosten vallen weg.

Inwoners van Herselt die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde: 35 euro) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten. Kortingscode HERSELTDEELT2023 – enkel voor inwoners van Herselt en geldig tot dinsdag 23 januari 2024. Voor meer informatie over cambio autodelen kan men terecht bij cambio op nummer 09 242 32 15 of hier op www.cambio.be. Inwoners van Herselt kunnen ook langskomen op een infomoment in het gemeentehuis op maandag 6 november om 19.30 uur in de raadzaal. Inschrijven hier via www.cambio.be/Herselt Deelname is gratis en vrijblijvend.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten