• 24/06/2024

Peter Keymeulen & Elke Verlinden

Herselt biedt deze zomer gratis zonnecrème aan de speeltuin van de Mixx

HERSELT – Sinds 28 mei staat er op de site De Mixx aan de speeltuin Klein Rome een dispenser met gratis zonnebrandcrème. Het lokale bestuur van Herselt wil hiermee de aandacht vestigen op het belang van zonnebescherming. De dispenser zal ook worden gebruikt op gemeentelijke evenementen zoals Herselt Feest en De Fietseling.

Schepen van Welzijn Elke Verlinden (N-VA) zegt: “In Vlaanderen is huidkanker de meest voorkomende kanker. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is blootstelling aan UV-straling. Smeren is dus de boodschap. Door het aanbieden van de zonnebrandcrème zetten we de preventie van huidkanker in de schijnwerpers. De aanwezigheid van de dispenser herinnert ouders en kinderen, maar ook lopers en wandelaars, aan het belang van bescherming tegen de zonnestralen”.

De zonnebrandcrème is beschikbaar tot het einde van de zomer. Op het einde van de zomer evalueert het lokale bestuur het gebruik van de zonnebrandcrème. Bij succes kan het volgende bestuur beslissen om de actie ter preventie van huidkanker voort te zetten.

“We werken voor deze actie samen met de firma Sundo. Voor elke gepompte liter zonnebrandcrème die in Vlaanderen door de dispensers wordt afgenomen, geeft Sundo 1,5 euro aan de Stichting tegen Kanker. Ook via deze weg dragen we bij aan kankerpreventie. Nu is het alleen nog hopen op beter weer,” aldus burgemeester Peter Keymeulen (N-VA). Nu is het alleen nog wachten op een zomers zonnetje.

Foto gemeente Herselt

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten