• 18/07/2024

Herfstbeelden van een opgeruimd Rivierenhof

DEURNE – Een maand geleden gingen een 150-tal inwoners van Deurne aan de slag om zoveel mogelijk peuken te verwijderen in de openbare ruimte. Door het grote succes van de World Cleanup day in september organiseerden Deurne Ruimt Op! en Provinciaal Groendomein Rivierenhof vandaag een nieuwe opruimactie in het park.

Er werden in Deurne maar liefst 88 156 peuken geraapt tijdens de World Cleanup day. Dat zijn er meer dan Deurne inwoners heeft. Organisator Rebecca Gevers: ‘We mogen dus spreken van een geslaagde editie.’  Oprichter Alain Hoeckx: ‘We hebben het wereldrecord peuken opruimen verbroken en daar willen we alle deelnemers voor bedanken. Helaas is het officieel registreren van het record voor ons niet mogelijk. We houden het dus op een Antwerps record.’

Afgelopen zomer werd op elke laatste zondag van de maand een zwerfvuilzondag in het Rivierenhof georganiseerd. Deze opruimacties werden gerealiseerd met steun van Mooimakers. Vandaag werd het eerste seizoen van zwerfvuilzondagen afgesloten met een grote opruimactie in het park.

Renée Beerens, medewerker op de dienst publiekswerking van de provincie Antwerpen: ‘Met deze opruimacties willen we de bezoekers betrekken bij het proper houden van het park en tegelijk ook een moment creëren waarop buurtbewoners elkaar leren kennen en samen op pad gaan in het park.’ Ook Antwerps Persbureau ging een kijkje nemen.

Edwin MARIËN

Fotoreportage Ludo VAN DEN SANDE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten